ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στις 12:00 μαθαίνουμε τα νέα μέτρα - Το επικρατέστερο σενάριο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στις 12:00 μαθαίνουμε τα νέα μέτρα - Το επικρατέστερο σενάριο

Ανακοινώνονται την Παρασκευή 27/11 τα νέα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Σύσκεψη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.


Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 09:00 παρουσιάστηκαν επικαιροποιημένα στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας για κάθε επαρχία.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει στις 10.30 συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια
ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα ανακοινώσει στις 12.00 το μεσημέρι τα έκτακτα μέτρα που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για αναχαίτιση της πανδημίας.

Όπως μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος Υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει δύο δέσμες μέτρων, η μία πιο αυστηρή για την περίοδο πριν τις γιορτές και η άλλη με χαλαρώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τη γιορτή των Θεοφανίων, τον Ιανουάριο του 2021.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η επιβολή οριζόντιων μέτρων παγκύπρια, η άρση του lockdown στην Πάφο λόγω της καλής επιδημιολογικής της εικόνας και η συνέχιση του στην Λεμεσό, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων με σταδιακή χαλάρωση, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα στα ήδη υφιστάμενα σε όλες τις επαρχίες πλην της Λεμεσού, όπου θα συνεχιστεί για άλλη μια εβδομάδα το lockdown με κάποιες σταδιακές χαλαρώσεις.

Στο μεταξύ, στα παγκύπρια μέτρα αναμένεται να προστεθούν και μερικά άλλα στα ήδη υφιστάμενα, ενώ μία από τις σκέψεις είναι να κλείσουν νωρίτερα σχολεία και να συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι όλα ή κάποιες βαθμίδες.

Εξάλλου, υπάρχουν σκέψεις να διατηρηθεί η απαγόρευση διακίνησης το βράδυ, ο περιορισμός των συναθροίσεων σε σπίτια και το κλείσιμο των χώρων εστίασης νωρίτερα.

Στην Λεμεσό αναμένεται ότι θα αρθεί το μέτρο των περιορισμών στη διακίνηση για όσους εξέρχονται και όσους εισέρχονται στην επαρχία. Εάν παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση, τότε θα ισχύσουν και στη Λεμεσό οι παγκύπριοι περιορισμοί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE