ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν έχει περιθώρια για άλλη γκέλα η Ομόνοια που θέλει να… «ξεμπουκώσει» επιθετικά – Πίστη στον Ερμή για θετικό αποτέλεσμα

Δεν έχει περιθώρια για άλλη γκέλα η Ομόνοια που θέλει να… «ξεμπουκώσει» επιθετικά – Πίστη στον Ερμή για θετικό αποτέλεσμα

Τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη είναι πολλά για τη φετινή Ομόνοια, η οποία προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της και απέδειξε πως έχει την ποιότητα, όχι απλά να διεκδικήσει, αλλά και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Γι΄ αυτό και απέναντι στον Ερμή το απόγευμα της Δευτέρας (30/11, 18:00) στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, επιβάλλεται να μπει… φρένο στα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, προκειμένου το “τριφύλλι” να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα, ξεκινώντας παράλληλα την αντεπίθεση του για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Παράλληλα, μία νίκη επί του Ερμή, θα τονώσει το ηθικό της ομάδας και θα ανεβάσει την ψυχολογία της, τόσο για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (03/12), αλλά κυρίως για το “αιώνιο” ντέρμπι της Λευκωσίας στις 07/12, όπου το “τριφύλλι” θέλει να βάλει τέλος στην… κατάρα, κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν… οκτώ χρόνια!

Η διαφορά δυναμικότητας απέναντι στον Ερμή είναι μεγάλη, όμως αυτό το δεδομένο από μόνο του δεν αρκεί για να έρθει η νίκη. Θα πρέπει η Ομόνοια να… ιδρώσει και να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, όντας πολύ προσεκτική στα μετόπισθεν, αφού ο Ερμής είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στις στατικές φάσεις, αλλά και να είναι αποτελεσματική στο επιθετικό κομμάτι.

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται, ότι στα τελειώματα των φάσεων παρατηρείται το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της φετινής Ομόνοιας, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά είναι… αναποτελεσματική μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης της Κυριακής (29/11), ο Χένινγκ Μπεργκ ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε 20 ποδοσφαιριστές.

Οι απουσίες και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη, είναι δεδομένο πως επηρεάζουν το “τριφύλλι”, αλλά αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεπερνάει τα εμπόδια και να παίρνει εύκολα-δύσκολα τους τρεις βαθμούς, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας με τον αντίπαλο.

Στο “στρατόπεδο” του Ερμή, δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις. Ξέρουν ότι είναι το αουτσάιντερ και ότι αγωνίζονται κόντρα σε μία καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν τους αφαιρεί το δικαίωμα της ελπίδας.

Άλλωστε, στο φετινό… περίεργο “πρωτάθλημα του κορωνοϊού” με τα παιχνίδια “κεκλεισμένων των θυρών”, έχει αποδειχθεί αρκετές φορές πως η “ψαλίδα” ανάμεσα στους μικρούς και τους μεγάλους έχει μειωθεί και έχουμε δει ουκ ολίγα απρόσμενα αποτελέσματα.

Η ομάδα της Αραδίππου θα πάει στη Λευκωσία με μοναδικό στόχο το βαθμολογικό κέρδος και για να αυξήσει τις πιθανότητες της για την υπέρβαση, θα πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και να υπερβάλουν εαυτούς, ειδικά στα μετόπισθεν, όπου αναμένεται να δεχθούν αρκετή πίεση από την Ομόνοια, η οποία αναζητεί εναγωνίως ένα αγωνιστικό… “ξέσπασμα” και κυρίως “ξεμπούκωμα” της “γραμμής κρούσης”, μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη.

Ο προπονητής των “φτεροπόδαρων”, Μαρίνος Σατσιάς, πέρασε από… “κόσκινο” τον αντίπαλο πριν καταλήξει στο αγωνιστικό του πλάνο, το οποίο θα έχει διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα, αλλά και σε θέματα τακτικής, σε σχέση με το ματς κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, όπου είχε κάνει πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος της προηγούμενης (11ης) αγωνιστικής κόντρα στη Δόξα.

The post Δεν έχει περιθώρια για άλλη γκέλα η Ομόνοια που θέλει να… «ξεμπουκώσει» επιθετικά – Πίστη στον Ερμή για θετικό αποτέλεσμα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top