ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομισιόν: Kαλεί την Κύπρο να λάβει μέτρα μείωσης ηχορύπανσης, αλλιώς θα την παραπέμψει στο ΔΕΕ

Κομισιόν: Kαλεί την Κύπρο να λάβει μέτρα μείωσης ηχορύπανσης, αλλιώς θα την παραπέμψει στο ΔΕΕ

Η Κομισιόν κάλεσε σήμερα την Κύπρο, στο πλαίσιο του μηνιαίου πακέτου διαδικασιών επί παραβάσει να εγκρίνει και, στη συνέχεια, να αναθεωρήσει ορισμένα σχέδια δράσης και στρατηγικούς χάρτες θορύβου, όπως απαιτείται από την οδηγία 2002/49 / ΕΚ για την εκτίμηση και τη διαχείριση του περιβαλλοντικού θορύβου εντός δύο μηνών, διαφορετικά θα την παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

 

Η Κομισιόν σημειώνει ότι ο θόρυβος που προκαλείται από την οδική, σιδηροδρομική και αεροπορική κίνηση είναι η δεύτερη κύρια περιβαλλοντική αιτία πρόωρου θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Εκτιμάται ότι ο θόρυβος προκαλεί 48.000 νέες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Η οδηγία για τον περιβαλλοντικό θόρυβο ορίζει μια κοινή προσέγγιση για την αποφυγή, πρόληψη ή μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων που προκαλούνται από την έκθεση σε περιβαλλοντικό θόρυβο.

Τα κράτη μέλη πρέπει να εγκρίνουν χάρτες θορύβου και σχέδια δράσης και να τους αναθεωρούν περιοδικά. Σύμφωνα με την οδηγία, η στρατηγική χαρτογράφηση θορύβου θα πρέπει να επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές ενδιαφέροντος, καθώς μπορεί να συλλάβει τα δεδομένα που απαιτούνται για την παροχή αναπαράστασης των επιπέδων θορύβου που γίνονται αντιληπτά εντός της περιοχής.

Τα σχέδια δράσης πρέπει να αφορούν προτεραιότητες στους τομείς ενδιαφέροντος και να καταρτίζονται από τις αρμόδιες αρχές σε διαβούλευση με τους πολίτες. Μέχρι σήμερα, οι κυπριακές αρχές δεν έχουν υιοθετήσει τους απαιτούμενους χάρτες θορύβου και σχέδια δράσης για διάφορους μεγάλους δρόμους. Ως εκ τούτου, η Κομισιόν αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη στην Κύπρο. Εάν η Κύπρος δεν ενεργήσει εντός δύο μηνών, η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top