ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το 400άρι που 'έσβησε' τις χαλαρώσεις - Τα νέα μέτρα που έρχονται, πληγές Λευκωσία και Λάρνακα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το 400άρι που 'έσβησε' τις χαλαρώσεις - Τα νέα μέτρα που έρχονται, πληγές Λευκωσία και Λάρνακα

Δυστυχώς οι όποιες ελπίδες για χαλαρώσεις των μέτρων ενόψει Χριστουγεννιάτικών εορτών εκμηδενίστηκαν αφού η χθεσινή (Δευτέρα 7/12) ανακοίνωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας.

Αυτή τη στιγμή το λόφο του Προεδρικού ανεβαίνουν οι Υπουργοί Εργασίας, Υγείας, Οικονομικών και Παιδείας με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να παρουσιάζει ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη την πορεία της επιδημιολογικής μας εικόνας. Μια εικόνα που όπως αντιλαμβανόμαστε μόνο ενθαρρυντική δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Από την 1η Δεκεμβρίου και ένθεν έχουν επιβεβαιωθεί με τη μέθοδο PCR πέραν των 2.300 περιστατικών και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση σε Πάφο και Λεμεσό -που είχαν πληγεί και αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότερα μέτρα- δείχνει όχι μόνο να εξομαλύνεται αλλά να παρουσιάζει βελτίωση, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει σε Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Τόσο η συχνότητα, όσο και η διασπορά αποτελεί δισεπίλυτο γρίφο στο μυαλό Κυβέρνησης και Επιδημιολόγων με τα σχολεία και τις κλειστές δομές να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε πως φαίνεται ξεκάθαρο ότι τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα από τις 23 Δεκεμβρίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτό που μένει λοιπόν να μάθουμε -κάτι που πιθανότατα θα συμβεί μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή 11/12- θα είναι κατά πόσο θα διατηρηθούν ή θα αυστηροποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα καθώς και σε ποιους τομείς Κυβέρνηση και Επιστημονική Ομάδα θα εστιάσουν την προσοχή τους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top