ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

2α Ετήσια Βραβεία για τον Διπλωμάτη της Χρονιάς

2α Ετήσια Βραβεία για τον Διπλωμάτη της Χρονιάς

To KEBE διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κύπρο τα «Cyprus Diplomat of the Year Awards» με σκοπό την επιβράβευση δύο ξένων Διπλωματικών Αποστολών που είναι διαπιστευμένες στην Κύπρο για το έργο που επιτελούν μέσα στα πλαίσια της οικονομικής διπλωματίας.


Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία σε απευθείας μετάδοση τιμήθηκαν 2 Πρέσβεις, ένας Πρέσβης με έδρα την Κύπρο (Resident Diplomat of the Year) και ένας Πρέσβης που καλύπτει την Κύπρο από τρίτη χώρα (Non Resident Diplomat of the Year).
Η επιλογή του Διπλωμάτη της χρονιάς με έδρα την Κύπρο έγινε μέσω ψηφοφορίας στην οποία δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών καθώς και σχετικοί φορείς. Διπλωμάτης της Χρονιάς για το 2020 αναδείχθηκε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κα. Judith G. Garber
Το βραβείο για το Διπλωμάτη της Χρονιάς με έδρα εκτός Κύπρου απονεμήθηκε στον Aρμένιο Πρέσβη κ. Fadey Gharchoghlyan, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα προκαθορισμένα κριτήρια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια της δράσης του KEBE για προώθηση της οικονομικής διπλωματίας, ως αναγνώριση των σχετικών προσπαθειών των ξένων διπλωματών. Ο θεσμός τελούσε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης αναφέρθηκε στη σημασία που αοδίδει το Υπουργείο Εξωτερικών στην Οικονομική Διπλωματία και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλο το Διπλωματικό Σώμα τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό για την άρτια συνεργασία με το Υπουργείο του.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στο διαχρονικά σημαντικό ρόλο του Επιμελητηρίου στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας ενώ οπτικογραφημένο μήνυμα είχε απέστειλε η κα Frederica Mongerini, πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νυν Πρύτανης του διεθνούς κύρους Κολλεγίου της Ευρώπης, καθώς δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί με φυσική παρουσία στην εκδήλωση υπό τις παρούσες συνθήκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top