ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Στην Έμπα σήμερα τα rapid test για την επαρχία

ΠΑΦΟΣ: Στην Έμπα σήμερα τα rapid test για την επαρχία

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας, θα διενεργεί δωρεάν rapid test αντιγόνου για όλο τον πληθυσμό της περιοχής, σήμερα, Τετάρτη.

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 στο γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί το κοινό να αφιερώσει πέντε λεπτά από το χρόνο του και να κάνει το τεστ. Όλοι μαζί, σημειώνει, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την μετάδοση του ιού, εντελώς δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, σε όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.

Σε σχέση με τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, που διενεργήθηκαν χτες στο Χώρο Στάθμευσης της Υπεραγοράς Παπαντωνίου προέκυψαν στην Επαρχία Πάφου 8 θετικά τεστ με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 2,86%. Οι 8 θετικές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν.

Στο μεταξύ αναστάληκε η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) Πάφου, στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 62, από σήμερα, Τετάρτη, λόγω του εντοπισμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζόμενους.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού προβαίνει στην απολύμανση του ΚΕΠ και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το κοινό που είχε προγραμματισμένο ραντεβού για τις επόμενες μέρες παρακαλείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως μην προσέλθει στο ΚΕΠ. Για εξυπηρέτηση για επείγουσες περιπτώσεις το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα Επαρχιακά Γραφεία των αρμόδιων Τμημάτων/Υπηρεσιών της επαρχίας Πάφου ή στο Κέντρο Πολιτών (ΚΕΠΟ) του επαρχιακού ταχυδρομικού γραφείου Πάφου (τηλ. 80002000).

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που ήταν έτοιμα για παράδοση (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης κλπ), αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι το κοινό μπορεί να τα παραλάβει από το ΚΕΠ Πάφου, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, από τις 09.00 μέχρι τις 12.00. Για την επαναλειτουργία του ΚΕΠ Πάφου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση, ενώ ζητείται η κατανόηση και συνεργασία του κοινού και εκφράζεται λύπη για την ταλαιπωρία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top