ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Καραγιάννης βάζει 'φρένο' στα σενάρια για χαλαρώσεις - Η αλλαγή στην ώρα του κέρφιου και η απάντηση για τη Θεία Κοινωνία

Ο Καραγιάννης βάζει 'φρένο' στα σενάρια για χαλαρώσεις - Η αλλαγή στην ώρα του κέρφιου και η απάντηση για τη Θεία Κοινωνία

Βάζει «φρένο», στις χαλαρώσεις των Χριστουγέννων που ελπίζαμε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης. Με κλειστούς χώρους εστίασης, εμπορικά κέντρα και Θεία Λειτουργία χωρίς πιστούς θα είναι τελικά-όπως όλα δείχνουν- τα φετινά Χριστούγεννα. Οι τυχόν χαλαρώσεις που ελπίζαμε φαίνεται να βρίσκονται εκτός του πλάνου των εορτών καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν τις επιτρέπουν.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να μάθουμε ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί την παραμονή και την μέρα των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης είπε χαρακτηριστικά πως μοιάζει απομακρυσμένο σενάριο να ανοίξουν οι χώροι εστίασης: «Δεν το βλέπω να ανοίγουν οι χώροι εστίασης γιατί μετά θα μαζευτεί πλήθος κόσμου».  

Όσον αφορά τις εκκλησίες είπε πως αν επιτραπεί η Θεία Κοινωνία, τότε οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους: «Δεν μπορώ να εκφραστώ για την Θεία Κοινωνία. Αυτό είναι στην κρίση του κάθε πιστού», είπε ο Δρ. Καραγιάννης.  

Την ίδια ώρα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κοσμοσυρροή που βλέπουμε σε μικρά καταστήματα που παραμένουν ανοικτά, τονίζοντας πως αν ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.  

Τέλος για τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις μέρες των εορτών είπε πως αν το επιτρέψει η εικόνα τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως να γίνει μια εξαίρεση μόνο για την παραμονή και την μέρα των Χριστουγέννων, για να ξεκινά η απαγόρευση λίγο πιο αργά, ωστόσο τις υπόλοιπες μέρες το κέρφιου θα ξεκινά στις 21:00 το βράδυ όπως συμβαίνει τώρα.  



 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top