ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας στην Τράπεζα Κύπρου για το #SupportCY από την ΟΕΒ

Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας  στην Τράπεζα Κύπρου για το #SupportCY από την ΟΕΒ

Άλλη μια σημαντική διάκριση έρχεται να προστεθεί στην πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου για τη δημιουργία του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCY.


Το βραβείο της Κοινωνικής Καινοτομίας για το 2020 έλαβε η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο των 14ων Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας της ΟΕΒ. Το βραβείο, αναγνωρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCY, που ξεκίνησε τον Μάρτη του 2020 από την Τράπεζα Κύπρου με τη συνεργασία του Οργανισμού Reaction, έχοντας στόχο την άμεση κάλυψη αναγκών και υποστήριξη κρατικών θεσμών στη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στην παρουσία βραβευθέντων και απονεμητών μόνο, ο Δρ Χάρης Πουαγκαρέ Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε πως το βραβείο το αποδέχεται εκ μέρους και των 90 μελών του Δικτύου #SupportCΥ, που αποτελούν την ψυχή της προσπάθειας αυτής. «H συγκεκριμένη ενέργεια καινοτομεί και ξεχωρίζει γιατί στοχεύει» όπως είπε, «στην ανάπτυξη κοινωνικού κεφαλαίου, το οποίο αντιμετωπίζουμε ως θεμελιώδη υποδομή για την κοινωνία και οικονομία του τόπου μας».

Ο πρωτόγνωρος για τα κυπριακά -και ίσως και παγκόσμια- δεδομένα συνεταιρισμός, ανάμεσα στα 90 μέλη -επιχειρήσεις, ΜΚΟ, και οργανωμένα σύνολα- του Δικτύου #SupportCY, που συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του και κατά το 2ο κύμα της πανδημίας για την έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη του κρατικού μηχανισμού, έχει προσφέρει πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ στην κοινωνία και σε αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα Κύπρου βραβεύεται για την πρωτοβουλία δημιουργίας του #SupportCY, αφού της απονεμήθηκε πρόσφατα και το βραβείο της «Ηγετικής Αριστείας στη Δυτική Ευρώπη» (Excellence in Leadership in Western Europe), από τη συντακτική ομάδα του έγκυρου περιοδικού Euromoney, για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία ενήργησε στην κρίση του κορωνοϊού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top