ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ – VAR: Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε… ο Θεός να βάλει το χέρι του!

ΚΥΠΡΟΣ – VAR: Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε… ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Το VAR εμφανίστηκε/συστήθηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, υποτίθεται για να διορθώνει τα σοβαρά διαιτητικά λάθη και να απονέμει δικαιοσύνη, αλλά μέχρι στιγμής, σε πολλές περιπτώσεις εξελίσσεται σε… φιάσκο, σε μία φαρσοκωμωδία άνευ προηγουμένου.

Τα παραδείγματα ΑΠΕΙΡΑ και άμα έφτασαν στο σημείο να… αγανακτήσουν ουκ ολίγες φορές οι παίκτες, οι προπονητές και οι παράγοντες της Πρέμιερ Λιγκ, που είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Κύπρο, όπου η διαιτητική ανεπάρκεια… «βαράει σύννεφο».

Φανταστείτε τι θα δούμε ακόμα, σε ένα πρωτάθλημα όπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας αναγκάζεται να κάνει… κυβίστηση μέσα σε λίγες ώρες, αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό.

ΜΠΑΧΑΛΟ – Θα μας τρελάνει ο Λαγιέκ: Τα ΑΛΛΑΞΕ και τώρα συμφωνεί με… ΚΟΠ!

Tρελός ήταν να μην κάμει «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ο Λαγιέκ…

Ποιοι ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ τον Λαγιέκ να κάμει ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών…

Βάζουμε και στοίχημα αν θέλετε, ότι το VAR όχι μόνο δεν θα λύσει ή έστω να λιγοστέψει τα προβλήματα της Κυπριακής διαιτησίας, αλλά θα προσθέσει και άλλα.

Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε, όταν θα αρχίσουν τα μεγαλύτερα «γλέντια»…

Καταλαβαίνω ότι πάρα πολύς κόσμος έχει αντίθετη άποψη και πιστεύει ότι το VAR θα είναι ευλογία για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το θέμα όμως δεν είναι το μηχάνημα, αλλά οι άνθρωποι που το χειρίζονται και κυρίως η σωστή χρήση του. Αν είναι να διορθώνει τα σφάλματα των διαιτητών (όχι όμως επιλεκτικά) και να μην καθορίζει αποτελέσματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τότε όντως θα είναι ευλογία και όχι «κατάρα».

Για να τελειώνουμε, το θέμα με το VAR δεν είναι να ακυρώνονται γκολ ως οφσάιντ για χιλιοστά, επειδή προεξέχουν τα… δάκτυλα των χεριών, ο ώμος, η φτέρνα του παπουτσιού και αν ο σκόρερ έχει μεγάλη μύτη, όπως έχουμε δει σε αγώνες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και όχι μόνο.

Το VAR επιβάλλεται να ακυρώνει γκολ όπου ο σκόρερ είναι ένα ή μισό μέτρο οφσάιντ και ο βοηθός δεν σήκωσε σημαία.

Το VAR επιβάλλεται να μετράει γκολ, όταν ο σκόρερ σκοράρει από κανονική θέση και ο βοηθός σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του για οφσάιντ.

Το VAR επίσης είναι πάρα πολύ χρήσιμο όταν ακυρώνει τα… «πέτσινα» πέναλτι, αλλά και όταν υποχρεώνει τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα σε φάσεις όπου υπάρχει πέναλτι και δεν σφυρίζει την παράβαση.

Ακόμη, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο αν γίνεται σωστή και προσεκτική χρήση του για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα ή κτυπήματα εκτός φάσης που ξεφεύγουν των διαιτητών.

Γενικώς, μπορεί  να είναι χρήσιμο για πολλά πράγματα, αρκεί να μη διακόπτεται συνέχεια ένας αγώνας για ψύλλου πήδημα, να μην υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη απόφασης και να μην υπάρχει ανομοιομορφία στις φάσεις που ειδοποιείται ένας διαιτητής για να ελέγξει στο VAR, αλλά και στις αποφάσεις που παίρνει.

Γενικά, για να μην μακρηγορούμε, είναι πολλά τα ΑΝ και οι αμφιβολίες, όπως και τα υπέρ και τα κατά. Αλλά, ας δώσουμε πίστωση χρόνου, ελπίζοντας πως στην πορεία θα διαψευστούμε… Αλλά επειδή ξέρουμε πολύ καλά σε ποια χώρα ζούμε, είμαστε σίγουροι πως θα δικαιωθούμε.

Και κάτι τελευταίο…

Η προχειρότητα στη διαχείριση αλλά και γενικότερα στο πως αντιλαμβάνονται κάποιοι στη δική μας… Μεγαλόνησο την είσοδο της περιβόητης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, φάνηκε από την πρώτη μέρα, βλέποντας την πιο κάτω εικόνα με το πλαστικό τραπέζι. Κάποιοι χαριτολογώντας θα έλεγαν ότι έλειπαν ο καφές και τα μελομακάρονα… Και φυσικά, την ίδια εικόνα βλέπουμε ακόμα σε όλα τα παιχνίδια της Α΄ κατηγορίας.

The post ΚΥΠΡΟΣ – VAR: Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε… ο Θεός να βάλει το χέρι του! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top