ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Με ανησυχία παρακολουθούμε όχι μόνο τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες – που είναι κι αυτοί άνθρωποι – δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΙΣΑ στα γραφεία του κόμματος. 

Συζήτησαν, είπε, τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Κύπρο και δεν γίνεται να μην εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία στην Κύπρο και να υπάρχουν άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τις πρόνοιες της νομοθεσίας, μένουν στην ύπαιθρο, δίχως τις βασικές υποδομές που θα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος τον 21ο αιώνα. «Το κράτος χρειάζεται να δει με περισσότερη ευαισθησία αυτά τα ζητήματα, να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης των διαφόρων αιτήσεων ασύλου». Ακούμε, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν, αλλά αποτελέσματα δεν βλέπουμε.

Και να προσεγγίζει τα ζητήματα αυτά στη βάση των προνοιών των συνθηκών που έχουμε υπογράψει, συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος βρέθηκε μερικές φορές στο στόχαστρο και της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλων διεθνών οργανώσεων γι’ αυτά τα ζητήματα. Απαίτησή μας, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα και των διεθνών πολιτικών που υπάρχουν, «αλλά κυρίως με βάση το γεγονός ότι μιλούμε για ανθρώπους».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι με την ΚΙΣΑ συζήτησαν και τις επιπτώσεις από την νομοθεσία περί σωματείων, την οποία η Βουλή είχε εγκρίνει πριν μερικά χρόνια. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην λειτουργία των ΜΚΟ, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού λέγοντας ότι εκεί και όπου αποδεδειγμένα ΜΚΟ έχουν δράση «δεν μπορούν να διαγράφονται έτσι απλά γιατί δεν έχουν υλοποιήσει κάποιες από τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας».
 
Η Κυβέρνηση, συνέχισε, θα μπορούσε να αναστείλει για λίγο τις ΜΚΟ με την προϋπόθεση να υλοποιήσουν πλήρως τις πρόνοιες της νομοθεσίας και με την υλοποίηση αυτών να επαναδραστηριοποιούνται.
 
Κάτι τέτοιο, είπε, συνέβη με την ΚΙΣΑ που είναι μια οργάνωση η οποία αποδεδειγμένα έχει δράση και δεν μπορεί η Κυβέρνηση να την καταργεί γιατί απλά δεν υλοποίησε κάποιες από τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top