ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκρηξη κρουσμάτων, ανησυχία και στο βάθος... ολικό lockdown - Έρχονται νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκρηξη κρουσμάτων, ανησυχία και στο βάθος... ολικό lockdown - Έρχονται νέα μέτρα

Η χθεσινοβραδινή -Δευτέρα 28/12- ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με τα 751 (!) επιβεβαιωμένα κρούσματα ήρθε για να σπάσει την ‘ψεύτικη φούσκα’ της επιδημιολογικής εικόνας των εορτών προσγειώνοντας μας στην σκληρή πραγματικότητα.

Η νέα απλουστευμένη ανακοίνωση με τα θετικά rapid tests να θεωρούνται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα -χωρίς να καθίσταται αναγκαία η επαλήθευση τους μέσω PcR- παρουσίασε μια ωμή αλλά αποκρυσταλλωμένη εικόνα.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι και η χθεσινή ανακοίνωση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και στα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας με τις χαλαρώσεις να μοιάζουν πλέον όνειρο απατηλό ενώ στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν άμεσα νέα σκληρότερα μέτρα.

Αυτό μάλιστα φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και μεγάλη μερίδα του κόσμου που φαίνεται να έχει απηυδήσει ενώ ανησυχεί από τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά ζητώντας σε ομάδες και μέσω κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και καθολικό lockdown.

Κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι έχει πολλάκις χαρακτηριστεί σαν ύστατη λύση, μόνο απομακρυσμένο δε μπορεί να θεωρείται αφού το σύστημα Υγείας έχει ήδη αρχίσει να δέχεται μεγάλη πίεση, οι νοσηλείες αυξάνονται, οι σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση πολλαπλασιάζονται ενώ οι θάνατοι συνεχίζονται.

Θα πρέπει να θεωρείται λοιπόν σχεδόν βέβαιο πως η νέα δέσμη μέτρων θα είναι σκληρότερη και με μεγαλύτερους περιοριστικούς όρους με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση να μην αφήνει πολλά στη φαντασία. Εστιατόρια, καφετέριες, χώροι διασκέδασης και malls είναι ήδη κλειστά ενώ το κέρφιου ξεκινά στις 21:00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top