ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαίο διπλό επί της ΕΝΠ στην παράταση (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Σπουδαίο διπλό επί της ΕΝΠ στην παράταση (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Την ενδέκατη νίκη της πέτυχε η Πετρολίνα ΑΕΚ παίρνοντας διπλό επί της Ένωσης, μετά από πεντάλεπτη παράταση, με 77-73, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για το 2021, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.

Οι Λαρνακείς έφθασαν τους 25 βαθμούς κι ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα του Παραλιμνίου με 21 βαθμούς είναι στο τέταρτο σκαλοπάτι.

Ως ο ΜVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Ανδρέας Σιζόπουλος με 20 πόντους (πέντε τρίποντα, πέντε ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Η ΑΕΚ έφτιαξε το πρώτο μεγάλο σερί του παιχνιδιού, μετατρέποντας το 4-4 του 2′ σε 14-4 στο 6′. Στο 8′ η Ένωση μείωσε στους τέσσερις (13-17) με καλάθι του Σολωμού, αλλά η ΑΕΚ με δίποντα των Σιζόπουλου και Ογκμπέιντε και ένα τρίποντο από τον Παντελή έκλεισε με διαφορά 11 πόντων (13-24) το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι «κιτρινοπράσινοι» στη δεύτερη περίοδο κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα, με τη διαφορά όμως να μειώνεται καθώς οι «βυσσινί» πέτυχαν τέσσερις πόντους περισσότερους (13 έναντι 9) και έτσι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τις δύο ομάδες χώριζαν επτά πόντοι (26-33).

Στο 25′ η Ένωση με τρίποντο του Φέργκουσον ισοφάρισε σε 40-40, ενώ στο 26′ με δύο βολές του Ίνγκραμ βρέθηκε μπροστά στο σκορ (43-41). Η διαφορά ανέβηκε στους πέντε πόντους (46-41) με νέο τρίποντο του Φέργκουσον, με την ΑΕΚ με δύο πόντους από τον Ντέιβις και τρεις από τον Σνάιντερ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (46-46) πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η ΑΕΚ στο 36′, μετά το καλάθι του Ογκμπέιντε, απέκτησε προβάδισμα οκτώ πόντων (50-58), ενώ το διατηρούσε μέχρι και 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου (59-65). Τρεις βολές από τον Φέργκουσον και ένα τρίποντο του Ρόμπινσον έφεραν την ισοφάριση και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι δραματικό και στην παράταση. Στο 3′ του έξτρα χρόνου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (70-70) με την ΑΕΚ με τρίποντο του Σιζόπουλο και τρεις βολές του Ντέιβιτς να αποκτά στη συνέχεια διαφορά έξι πόντων (70-76). Η Ένωση μείωσε με τρίποντο του Φέργκουσον (73-76), για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με βολή του Ντέιβις και η ΑΕΚ με σκορ 77-73 πήρε το ροζ φύλλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-24, 26-33, 46-46, 65-65, 73-77 (παρ.).

Remedica ΕΝΠ (Μιχάλης Κακιούζης): Φέργκουσον 18 (4), Κουμής 6, Σολωμού 7 (1), Ίνγκραμ 15 (1), Ρόμπινσον 17 (1), Χαραλάμπους, Παπαδόπουλος 10 (2), Πυρίλλης.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Νικόλας Παπαδόπουλος): Σνάιντερ 15 (3), Σιζόπουλος 20 (5), Ογκμπέιντε 16, Ντέιβις 16, Μαντοβάνης 3, Παντελή 5 (1), Γιανναράς 2.

** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **

Πηγή: cbf.basketball

The post Σπουδαίο διπλό επί της ΕΝΠ στην παράταση (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top