ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Στελέχη Κυπριακών καναλιών κακοποιούσαν σεξουαλικά για χρόνια υπαλλήλους – Το «έθαψαν» οι Διευθυντές

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Στελέχη Κυπριακών καναλιών κακοποιούσαν σεξουαλικά για χρόνια υπαλλήλους – Το «έθαψαν» οι Διευθυντές

Σεξουαλικές κακοποιήσεις, παρενοχλήσεις γυναικών, ακόμη και εκφράσεις με υπονοούμενα προς αυτές είναι όσα δέχονται δεκάδες γυναίκες καθημερινά στον εργασιακό τους χώρο και όχι μόνο. Ο φόβος αλλά και το «μην το πεις πουθενά» κλείνουν τα στόματα των κακοποιημένων γυναικών, ως αποτέλεσμα οι θύτες να συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεκάδες καταγγελίες από αθλήτριες σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου αναφέρουν όσα φρικτά έζησαν όταν μάλιστα ήταν ακόμη ανήλικες. Απέδειξαν ωστόσο ότι ποτέ δεν είναι αργά να βρεις το θάρρος να μιλήσεις, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να αποτρέψεις τα όσα μπορούν να συμβούν σε άλλες γυναίκες και τον φόβο που αυτές βίωναν, να τον νιώσουν αυτή τη φορά οι θύτες.

Πέραν όμως του αθλητικού κόσμου και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν υποθέσεις που καλύπτονται μέχρι το κόκκαλο και όχι από ένα άτομο αλλά από πολλά…τις αιτίες συγκάλυψης των θυτών θα τις χαρακτήριζα ακόμη και…εμετικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στελέχη τηλεοπτικών καναλιών κακοποιούσαν σεξουαλικά ή λεκτικά για σειρά ετών γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν σε διάφορες θέσεις.

Συγκεκριμένη περίπτωση αφορά διευθυντικό στέλεχος, ο οποίος για χρόνια κακοποιούσε γυναίκες λεκτικά, αλλά και με χειρονομίες σε αυτές όποτε του δινόταν η ευκαιρία, μακριά δηλαδή από τα βλέμματα των υπόλοιπων εργαζομένων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος την περίοδο εργασίας του στον σταθμό ήταν παντρεμένος, ενώ έχει και παιδιά.  

Το συγκεκριμένο άτομο ενεργούσε για χρόνια με τις γυναίκες-θύματα εκτός του ότι ένιωθαν ντροπή, φοβούνταν να μιλήσουν, αφού θεωρούσαν ότι θα έχαναν τη δουλειά τους, έτσι ο ίδιος συνέχιζε ανενόχλητος να τις αγγίζει και να τους μιλάει αισχρά. Μετά από χρόνια μία από αυτές τις γυναίκες πήρε το θάρρος να το αναφέρει σε άλλο διευθυντικό στέλεχος -γυναίκα- και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες γυναίκες. Με δάκρυα στα μάτια εκμυστηρεύονταν στο γραφείο της διευθύντριας τα όσα βίωναν, με την υπόσχεση ότι δεν θα μεταφερθεί παρακάτω. Κατόπιν των καταγγελιών μετά από έλεγχο που έγινε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του από άτομο του καναλιού εντοπίστηκαν δεκάδες αρχεία με πορνογραφικό υλικό και συνομιλίες από εφαρμογές γνωριμιών.

Η διεύθυνση του σταθμού τότε αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή, ωστόσο με αρκετά ύπουλο και προς το συμφέρον του καναλιού τρόπο. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού ζήτησε από τον διευθυντή να δώσει την παραίτηση του υπό την απειλή ότι θα τον καταδώσουν στην Αστυνομία. Μετά την παραίτηση του το θέμα δεν συζητήθηκε ξανά και παραμένει ένα κοινό μυστικό στο κανάλι με τη μόνη τιμωρία στον συγκεκριμένο άνθρωπο να είναι ότι έχασε τη δουλειά του. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το συγκεκριμένο άτομο σε σύντομο χρονικό διάστημα βρήκε αλλού δουλειά και ποιος ξέρει…

Στο ίδιο κανάλι άτομο σε επίσης διευθυντική θέση, μιλάει με σεξουαλικά υπονοούμενα σε κορίτσια που εργάζονται στο ίδιο τμήμα με αυτόν, χωρίς να διστάζει μάλιστα να αναφερθεί σε σημεία του σώματος τους. Οι ίδιες αντιδρούσαν απαντώντας με αμηχανία, ενώ ποτέ δεν προέβησαν σε καμία καταγγελία, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη. Για τις ενέργειες του γνωρίζουν πολλοί και δεν μιλάει κανείς…

Σε δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι άλλη μια περίπτωση με οικογενειάρχη, ο οποίος βρισκόταν σε προνομιούχα θέση, έστελνε μηνύματα σε κορίτσια του σταθμού παρενοχλώντας τα, ενώ παρακολουθούσε σε κοινή θέα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Δύο κορίτσια προχώρησαν σε καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του στο κανάλι με τους υπεύθυνους να τον καλούν και να του ζητούν την παραίτηση του, αφού όπως του είπαν οι ίδιοι δεν μπορούσαν να απολύσουν χωρίς να αναφέρουν τον λόγο, κάτι που θα οδηγούσε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Και ενώ τα ΜΜΕ, αναγράφουν και μεταδίδουν τις συγκλονιστικές καταγγελίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας την ίδια ώρα κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους με γνώμονα το ρητό «τα εν οίκω μη εν δήμω»…

Το φρικτό στις υποθέσεις αυτές είναι η συγκάλυψη των συγκεκριμένων ανθρώπων από τους διευθυντές/ιδιοκτήτες των καναλιών, με μόνο σκοπό να μην διασυρθεί το όνομα του σταθμού τους. Ωστόσο, οι γυναίκες νιώθουν δικαίωση; Έχουν λυτρωθεί μέσα τους; Έχουν τελικά προστατεύσει όσες μίλησαν αυτοί που όφειλαν; Όχι, όχι και πάλι όχι, γιατί πολύ απλά το συμφέρον δυστυχώς είναι πάντα η πρώτη επιλογή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top