Σπάνιες οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με CDC

Σπάνιες οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με CDC

Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού της Moderna φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σπάνιες, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), αφότου πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση. Βάσει των δεδομένων, το CDC λέει ότι η αναφυλαξία, μια απειλητική αλλεργική αντίδραση, καταγράφηκε σε 2,5 περιπτώσεις ανά 1 εκατομμυρίου εμβολίων που χορηγήθηκαν.


Έως τις 10 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί 10 περιστατικά αναφυλαξίας μεταξύ 4,04 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση των CDC για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα.

Τα CDC ανέφεραν πως τα χαρακτηριστικά των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο της Moderna ήταν παρόμοια με εκείνα που είχαν καταγραφεί με το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer και BioNTech.

Και στα δύο εμβόλια, τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν σε διάστημα λεπτών μετά τον εμβολιασμό και ήταν πιο κοινά μεταξύ των γυναικών. Πολλοί από αυτούς που υπέστησαν αναφυλαξία μετά τη χορήγηση του εμβολίου είχαν ιστορικό αλλεργιών ή αλλεργικών αντιδράσεων και μερικοί είχαν επεισόδιο αναφυλαξίας κατά το παρελθόν, σύμφωνα με το CDC.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE