ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ: «Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο» - Ο λόγος που δεν δικαιολογείται το κλείσιμο τους

ΚΥΠΡΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ: «Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο» - Ο λόγος που δεν δικαιολογείται το κλείσιμο τους

Διαφωνία υπάρχει μεταξύ Υπουργείο Υγείας και Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων και κατά πόσο βοηθάει στο να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Ο Διευθυντής Παιδιατρικής Μακαρείου Νοσοκομείου, Αβρράμ Ηλίας, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, τόνισε ότι πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να βλέπουμε τα δεδομένα αυτής της πανδημίας. Αυτό που μας έχει διδάξει τον χρόνο που πέρασε η πανδημία είναι ότι δεν προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στα παιδιά, δεν έχουμε θανάτους, έτσι χαρακτηρίζεται μια πανδημία ενηλίκων.

Όπως εξήγησε ο κ. Αβραάμ από την αρχή της πανδημίας συνολικά στο Μακάρειο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί 32 παιδιά τα περισσότερα από αυτά βρέφη, ενώ κανένα παιδία δεν παρουσίασε σοβαρή συμπτωματολογία, κανένα παιδί δεν χρειάστηκε να μπει στον αναπνευστήρα και κανένα παιδί δεν έχασε τη ζωή του.

Ο λόγος που έκλεισαν τα σχολεία δεν είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά αλλά τους ενήλικες που πιθανόν να τους μεταδοθεί ο ιός από κάποιο παιδί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αβραάμ οι πιθανότητες να νοσήσει ένα παιδί από κορωνοϊό και να μεταδώσει τη νόσο είναι πιο χαμηλές από τον γενικό πληθυσμό. Μάλιστα οι ηλικίες κάτω των 13 ετών έχουν πολύ χαμηλότερη μεταδοτικότητα.

Διανύουμε πλέον την 5η εβδομάδα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά και αναμφισβήτητα δημιουργείται ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό, το οποίο σύμφωνα α με τον κ. Αβραάμ θα στιγματίσει την μετέπειτα ζωή των παιδιών. Ο εκπαιδευτικός χρόνος που έχει χαθεί, με την τηλεκπαίδευση να είναι αρκετά αδύνατη για να καλύψει το εκπαιδευτικό χάσμα, επομένως όπως καταλήγει ο κ. Αβραάμ τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο.

Τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου οπωσδήποτε πρέπει να επιστρέψουν γιατί η μεταδοτικότητα σε αυτές τις ηλικίες είναι χαμηλή, σημείωσε ο κ. Αβραάμ, ενώ όσο αφορά τα παιδιά του Λυκείου παρά το γεγονός ότι ανήκουν στις ομάδες που μεταφέρουν εύκολα τον ιό βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή όσο αφορά το μέλλον τους και την καθιέρωση τους στην κοινωνία και θα πρέπει και αυτά τα παιδιά να επιστρέψουν από την 1η Φεβρουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top