ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τουρκικές έκνομες ενέργειες τέθηκαν σε συζήτηση ΥΠΑΜ Κύπρου - Γερμανίας

Οι τουρκικές έκνομες ενέργειες τέθηκαν σε συζήτηση ΥΠΑΜ Κύπρου - Γερμανίας

Οι επιθετικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και ειδικότερα οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και η παρεμπόδιση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κράμπ Καρενμπάουερ κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας, στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι επιθετικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και ειδικότερα οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και η παρεμπόδιση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ επισημάνθηκε η παράνομη μεταφορά στρατιωτικού γερμανικού υλικού στα κατεχόμενα και οι πρόσθετες ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας, όπως ο υβριδικός πόλεμος με την εργαλειοποίηση της μετανάστευσης, τον έλεγχο της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και την ισλαμοποίηση των κατεχομένων.

Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας καθώς και της περιφερειακής συνεργασίας.

Συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς εξελίξεις στα θέματα Άμυνας και Ασφάλειας και η προοπτική περαιτέρω επέκτασης συνεργασίας και εμβάθυνσης σχέσεων, μέσω της υπογραφής Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για τα έτη 2021-2022 και διαπίστευση Ακολούθου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, με σκοπό την διευκόλυνση και περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top