ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός Υπ.Υγείας: Η Ρωσία μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην παραγωγή του εμβολίου

Γερμανός Υπ.Υγείας: Η Ρωσία μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην παραγωγή του εμβολίου

Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, ξεκίνησαν ήδη οι επαφές μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας σχετικά με την συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik, ωστόσο ο ίδιος εκφράζει αμφιβολίες για τους πραγματικούς στόχους της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπαν «μίλησα με τον ομόλογο μου, Υπουργό Υγείας στην Ρωσία, όπως έχει κάνει και η Καγκελάριος Μέρκελ με τον Πρόεδρο Πούτιν. Η Ρωσία μας ζήτησε να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξει συμπαραγωγή του εμβολίου στη Γερμανία. Πιστεύω όμως πως η Ρωσία συνδέει το εμβόλιο και με στόχους εξωτερικής πολιτικής. Κάνει προσφορές, ενώ έχει εμβολιάσει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού της. Στην πανδημία αυτή η υπόθεση του εμβολίου έχει πάντοτε μια πλευρά εξωτερικής πολιτικής».

To γερμανικό κρατικό δίκτυο MDR, μετέδωσε πως Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με γερμανική φαρμακοβιομηχανία στην πόλη Ντεσάου, ώστε να υπάρξει συνεργασία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Ευρώπη.

Επίσης σήμερα η εφημερίδα Bild, παρουσιάζει ρεπορτάζ στο οποίο ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Σπαν, φέρεται να έχει προειδοποιήσει την Καγκελάριο Μέρκελ για το ότι η Κύπρια Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, δεν χειρίζεται καλά την υπόθεση των εμβολίων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top