Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Χρ. Ποταμίτης: Η κίνηση μετοχικής δωρεάς και οι κατηγορίες εις βάρος του

12.02.2021
16:05
ΠΑΡΑ-THEMA

Το πιο «hot» όνομα στα δρώμενα του ΑΠΟΕΛ είναι τα τελευταία 24ώρα, ο Χριστόφορος Ποταμίτης. Ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της εταιρείας που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα από το 1997.

Η κίνηση του να εξαγγείλει πως χαρίζει όλες τις μετοχές του δωρεάν στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ έτσι ώστε να παρευρεθούν πάνω από 15,000 άτομα στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας χαρακτηρίζεται από κάποιους ως κίνηση ενότητας, από άλλους ως κίνηση εντυπωσιασμού, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ποταμίτης επιθυμεί να εξαναγκάσει την ποδοσφαιρική εταιρεία σε διάλυση.

Φαίνεται πάντως (από το υλικό που έχει περιέλθει στην κατοχή μας, από άτομο που διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΟΕΛ, τα προηγούμενα χρόνια) ότι ο κ. Ποταμίτης δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρεί σε ενέργειες που αμφισβητούν την οντότητα της ποδοσφαιρικής εταιρείας, παρά το ότι υπήρξε και ο ίδιος μέλος της!!! Στο υλικό που έχει στην κατοχή του το Themaonline υπάρχουν επιστολές που έχουν σταλθεί προς τον κ. Ποταμίτη από τον πρώην πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Φοίβο Ερωτόκριτου, από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επι προεδρίας Φοίβου Ερωτόκριτου αλλά και από τον Δρ Κώστα Σχίζα, πρωτεργάτη για το Μουσείο ΑΠΟΕΛ.

Όλα τα έγγραφα, έχουν διάφορες κατηγορίες προς το πρόσωπο του κ. Ποταμίτη όπως το ότι αποφάσισε χωρίς εξουσιοδότηση από τον κ. Ερωτόκριτου, να κλείσει συμφωνία με ποδοσφαιριστή έναντι €400,000, ότι προχώρησε αυθαίρετα σε ενέργειες προς την ΚΟΠ για να μην επιτρέπει στο ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργεί κανονικά, ότι προσπαθούσε συνεχώς να δημιουργήσει προβλήματα στην διοίκηση Φοίβου Ερωτόκριτου, λόγω της πικρίας του μετά την αποτυχία του να ψηφιστεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Επίσης στα έγγραφα που κατέχει η ιστοσελίδα μας υπάρχει και γραπτή δήλωση του Δρ Κώστα Σχίζα και του δικηγόρου Μιχαλάκη Ραφαήλ που αναφέρει ότι επι προεδρίας Χριστόφορου Ποταμίτη στην προεδρία του Σωματειού, τους είχε αναφερθεί ότι οι ίδιοι παρά το ότι ήταν οι εμπνευστές και δημιουργοί του Μουσείου, δεν ήταν επιθυμητό να συμμετέχουν στην επιτροπή Μουσείου. 

 

Λευκωσία 13 Αυγουστου 2012

 

Προς

Πρόεδρο Δ.Σ.

Σωματείου Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Λευκωσία

κ. Ποταμίτη,

Μας έχεε κονιοποιηθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου επιτολή σας, ημερομηνίες 06.08.2012 με την οποία πληροφορείτε την Ομοσπονδία αναφορικά με τα άτομο τα οπαία θα δεσμεύουν το Σωματείο, καθώς και για αλλαγές στα «στοιχεία επικοινωνίας» της Κ.Ο.Π. με τον Α.Π.Ο.ΕΛ.

Είναι προφανής η πρόθεση σου να αποκλείσεις την Εταιρία από του να διεξάγει ομαλά τη διαχείριση του ποδοσφαιρικοί τμήματος του Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Η πιο πάνω επιστολή σου, έρχεται να προστεθεί σε σειρά προηγούμενων ενεργειών σου, μεταξά των οποίων η επιστολή ημ.13.07.2012 αναφορικά με εμπορικά θέματα και την εκμετάλλευσης του σήματος του Σωματείου μας.

Όλες οι πιο πάνω ενέργειες έγιναν κατά παράβαση και σε αντίθεση με τις ρητές πρόνοιες της γραπτής συμφωνίας ημερομηνίας 6.5.1997 μεταξύ Σωματείου και Εταιρείας, η οποία έχεα πρόσφατο ανανεωθεί μερί το 2017.

Τα πιο πανό, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτος θέσεις σου όπως αυτές αχούν εκφραστεί σε προσωπικοί σου σαλάδα κοινωνικές δικτύωσης, μας πείθουν ότι, όχι μόνο δεν εχουν βρει ανταπόκριση οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας και η επιστολή μας ημ.16.07.2012 για ομαλή συνεργασία για το καλό τόσο του Σωματείου όσο και της Εταιρείας, αλλά απεναντίας φανερώνουν ότι στόχος σου είναι να δημιουργήσεις προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΠΟΕΛ.

Είναι φανερό ότι όλες οι πιο πάνω ενέργειες σου πηγάζουν από την πικρία σου για την αποτυχία σου να εκλεγείς στο Δ.Σ. της Εταιρείας. Δυστυχώς θέτεις τα προσωπικά σου συναισθήματα και- κίνητρα υπεράνω του γενικότερου καλού του Α.Π.Ο.Ε.Λ. με απώτερο σκοπό – όπως άλλωστε το έχεις αναφέρει κατ’ επανάληψη δημοσιά, - τη διάλυση της Εταιρείας.

Σου συστήνουμε για ακόμα μια φορά όπως επιδείξεις πνεύμα συνδιαλλαγής και συνεννόησης για το καλό του Α.Π.Ο.Ε.Λ. Είναι με αυτό τον τρόπο που λειτούργησαν όλοι οι προκάτοχοι σου συνδράμοντας αποφασιστικά στις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της ομάδας μας.

Έχουμε χρέος όλοι να προστατεύσουμε τόσο την Εταιρεία όσο και το Σωματείο μας και να τα εμποδίσουμε από του να οδηγηθούν στην διχόνοια.

Με Εκτίμηση,

Φοίβος Ερωτοκρίτου.

Πρόεδρος Α.Π.Ο.Ε.Λ. (Ποδόσφαιρο) Λτδ

 

ΔΗΛΩΣΗ Δρ.Κωστα Σχιζα και Μιχαλη Ραφαηλ αναφορικα με την απαιτηση της Διοίκησης του Σωματειου ΑΠΟΕΛ για αποχωρης τους από την Επιτροπη Μουσειου ΑΠΟΕΛ

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε την χαρά και την τιμή να αρχίσουμε μαζί με τον Χάρη Βασίλειου, τον Αλκη Φίλιππου και άλλους εκλεκτούς Εθελοντές Αποελίστες την υλοποίηση του Μεγάλου ονείρου όλων των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ του Μουσείου Ιστορίας του Σωματείου μας.

Το έργο χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων και ιδιαίτερα του Χάρη Βασίλειου και την εθελοντική εργασία επωνύμων και ανωνύμων ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ καθώς και την δωρεάν παραχώρηση υλικών και εργατικών αξίας πέραν 130.000 ευρώ, προχώρησε με απίστευτους ρυθμούς. Από τις 8 Ιουνίου 2016 μέχρι και σήμερα ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες, απομένει δε το μπογιάτισμα, η τοποθέτηση δαπέδων και η διαρρύθμιση των εκθεμάτων. Για όλα αυτά έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν υλικά και εργατικά.

Παράλληλα με μια τιτάνια προσπάθεια εξασφαλίσαμε από ποδοσφαιριστές, παράγοντες και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ μέσω των πακέτων των 50 και 500 ευρώ ένα ποσό περίπου 22,000 ευρώ το όποιο σήμερα είναι κατατεθειμένο σε Τραπεζιτικό λογαριασμο για το Μουσείο ΑΠΟΕΛ.

Τέλος έχουμε εξασφαλίσει κειμήλια ανεκτίμητης αξίας και έχουν επιδιορθωθεί και αποκασταθει με πολύ κόπο και μόχθο από τον Δρ. Σχιζα και την Εθελόντρια Αλεξια πέραν των 500 τροπαίων στο Σωματείο. Επίσης αναθέσαμε σε ειδική Αρχιτέκτονα/μουσικολόγο την τελική διαρρύθμιση. Σημειώνουμε ότι μέχρι και σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ η ΒΟΗΘΕΙΑ δεν είχαμε από τους νεοεκλεγεντεςς στην Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ παρα τις περί του αντίθετου διαβεβαιώσεις ιδίως του Χρ.Ποταμιτη.

Την περασμένη Τετάρτη μέσα στα πλαίσια της απόφασης μας για καλύτερο συντονισμό με το Σωματείο και την Εταιρεία και επιδιώκοντας την απόλυτη διαφάνεια, θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε το Σωματείο και την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ για όλες τις πτυχές του έργου (κατασκευαστική/οικονομική/οργανωτική). Δυστυχώς η πρόσκληση μας αυτή αντί να εκτιμηθεί, προκάλεσε την αντίδραση μελών του Δ.Σ. του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, οι όποιοι μας ενημέρωσαν (στις 20 Ιουλίου 2016!!!) ότι είχε συσταθεί 4μελης επιτροπή στην οποία έπρεπε να αποταθούμε για να μας πουν, πότε και με ποιους θα γινόταν οποιαδήποτε συνάντηση!!!

Σημειώνουμε ότι από τα 4 μελη της επιτροπής μόνο 1 είχε επισκεφθεί τον χώρο ανέγερσης του Μουσείου κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας.

Στην συνέχεια και παρα τις προσπάθειες μας για επικοινωνία με τον Προέδρο του Σωματείου Χρ,. Ποταμιτη προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μας μεταφέροντο σωστά οι αποφάσεις του Σωματείου, αυτό δεν έγινε κατορθωτό διότι ο κ, Ποταμιτης δεν απαντούσε στις κλήσεις και τα μηνύματά μας.

Αντίθετα και όπως ενημέρωσαν τον Χάρη Βασίλειου μέλη της νεοσυσταθειας 4 μέλους επιτροπής του Σωματείου - της οποίας την ύπαρξη αγνοούσαμε μέχρι και προχθές - τόσο ο Κώστας Σχίζας , όσο και ο Μιχάλης Ραφαήλ ησαν ανεπιθύμητοι στην Επιτροπή για τους κάτωθι λόγους

Α. Ο Δρ Σχίζας διότι μελετούσε το ενδεχόμενο καθόδου στις εκλογές του Σωματείου το οποίο υπηρετεί εδώ και 40 χρόνια μέσω Διοικούσας Επιτροπης Σωτηριας του Σωματείου μαζι με επώνυμους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ η οποια πρωτοβουλία δεν υλοποιήθηκε!

Β. Ο Μιχάλης Ραφαήλ διότι χωρίς έγκριση κάλεσε την Εταιρεία για ενημέρωση!!! Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη μέρα ο κ.Ποταμιτης μιλούσε για ενότητα και «ένα ΑΠΟΕΛ»

Όλα τα πιο πάνω αχρείαστα, θλιβερά και πρωτοφανή γεγονότα , έχουν δημιουργήσει θλίψη και προβληματισμό σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχουνε συνεργασθεί για τον μεγάλο στόχο της υλοποίησης τους Μουσείου.

Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά και με αίσθημα ευθύνης προς όλο τον κόσμο και τους αθλητές (νυν και τέως) του Μεγαλύτερου Σωματείου της Κύπρου καθώς επίσης σε όσους μας εμπιστευθήκαν με τα χρήματα τους ότι τον ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 90χρονων του Σωματείου μας.

Δηλώνουμε επίσης κατηγορηματικά ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε και να προσεφέρουμε για τον πιο πάνω σκοπό είτε το θέλει ο Ποταμιτης και οι συμβουλάτορες του είτε όχι.

Αλώστε οι επαναλαμβανόμενες διχαστικές ενέργειες και τακτικές του εν λόγω κυρίου είναι σε όλους γνωστές. Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία – αν χρειαστεί - σε δημοσιογραφική διάσκεψη την επόμενη εβδομάδα μετα τον κρίσιμο Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μας.

Με τιμή

Δρ. Κώστας Σχίζας - Μιχάλης Γλ. Ραφαήλ.

Μέλη Επιτροπής Μουσείου Α.Π.Ο.Ε.Λ.

 

 

Λευκωσία 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ επιθυμεί να ενημερώσει τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για τα όσα αναφέρει ο κος Χριστόφορος Ποταμίτης σχετικά με την περίπτωση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Σέζαρ Σαντίν.

α. Οποιαδήποτε «διαπραγμάτευση» εκ μέρους του κου Ποταμίτη έγινε χωρίς καμμία σχετική εξουσιοδότηση ή άδεια από τον Πρόεδρο η το Δ.Σ. της Εταιρείας. Μάλιστα υπογράφηκε σε επιστολόγραφο της Εταιρείας από τον κο Ποταμίτη «προσφορά» προς τον ποδοσφαιριστή χωρίς καμμία εξουσιοδότηση.

Σαν αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ εκτέθηκε σε άτομα και ομάδες με τους οποίους στο παρελθόν είχαμε άριστη συνεργασία (περίπτωση Αϊλτον Αλμέιδα).

β. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε προταθεί προ μηνών αλλά είχε απορριφθεί λόγω ηλικίας (32) και κόστους (ΕΥΡΩ 500 χιλιάδες)

γ.Η μείωση στην οποία αναφέρεται ο κος Ποταμίτης μειώνει το κόστος στις 400 χιλ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ!!! (περιλαμβανομένων φόρων, agents fees, επιδομάτων ποδοσφαιριστή κλπ). Αυτά σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ενώ ο ίδιος ο κος Ποταμίτης 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

δ.Δυστυχώς η βοήθεια του κου Ποταμίτη από τον Μάιο 2013 - όποτε διορίσθηκε στο Δ.Σ της Εταιρείας ως παρατηρητής - δεν ήταν η αναμενόμενη.

Αντίθετα – όπως και πέρυσι – με μια σειρά ενεργειών, δηλώσεων συνεχισθηκε η αμφισβητιση και η υποσκαψη τόσο του Πρόεδρο της Εταιρείας, όσο και το έργου της Διοίκησης γενικότερα.

Σαν αποτέλεσμα ο κος Ποταμίτης τίθεται από σημερα εκτός του Δ.Σ της Εταιρείας.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας παραμένει προσηλωμένο στους διαχρονικούς στόχους του ΑΠΟΕΛ σε Κύπρο και Ευρώπη.

Η προσπάθεια για βελτίωση της αγωνιστικής εικονας της ομάδας ξεκινά από τον σημερινό αγώνα με την Ε.Ν.Π.

Εκεί επικεντρωνόμαστε και είμαστε σίγουροι για την ίδια άψογη και συνεχή υποστήριξη του κοσμου του ΑΠΟΕΛ όπως στον πρόσφατο αγώνα με την Zulte Waregem