ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Μεταδίδουν ή όχι τον ιό οι εμβολιασθέντες; – Ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση για τους Ισραηλινούς

Δρ. Καραγιάννης: Μεταδίδουν ή όχι τον ιό οι εμβολιασθέντες; – Ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση για τους Ισραηλινούς

Μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί σε πολλούς πολίτες το αν τα άτομα που εμβολιάστηκαν μεταδίδουν ή όχι τον ιό. Μετά από την ανακοίνωση που αφορά τους Ισραηλινούς, οι οποίοι από την 01/04 θα έρχονται στην Κύπρο χωρίς PCR τεστ οι απορίες μεγάλωσαν.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή καθηγητη μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος έδωσε τις δικές του εξηγήσεις περί του θέματος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δρ. Καραγιάννη, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα αν κάποιος που εμβολιάστηκε μεταδίδει ή όχι τον ιό: «Δεν έχουμε ακόμα αρκετά δεδομένα γι’ αυτό το θέμα, ωστόσο οι μελέτες προχωρούν. Φαίνεται από κάποιες έρευνες που έγιναν στην Βρετανία, όπου έχει εμβολιαστεί αρκετό μέρος του πληθυσμού πως περιορίζεται η μετάδοση.»

Όπως τόνισε μέχρι τον Απρίλιο οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ θα ξεπεράσουν το 50% του πληθυσμού τους, ενώ η Κύπρος αναμένεται πως θα είναι γύρω στο 25% την συγκεκριμένη περίοδο.

Τέλος σημείωσε πως αυτή η απόφαση πάρθηκε με τον προϋπόθεση πως τότε ο ιός δεν θα διασπείρεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην κοινότητα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top