ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Προεξοφλεί τη χρήση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Μπόρις Τζόνσον: Προεξοφλεί τη χρήση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θεωρεί ότι θα ισχύσουν τελικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως προϋπόθεση για διεθνείς μετακινήσεις.

Όπως είπε, «αναπόφευκτα» η ιδέα αυτή προκαλεί ενδιαφέρον, καθώς αντίστοιχα πιστοποιητικά υπάρχουν για την απόδειξη εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού ή άλλων ασθενειών. «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί», συμπλήρωσε ο κ. Τζόνσον.

Απέκλεισε την πιθανότητα τέτοιου είδους πιστοποιητικά να απαιτούνται για την είσοδο των πολιτών σε παμπ ή άλλα καταστήματα στο εσωτερικό της χώρας.

Σχολιάζοντας την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού 15 εκατομμυρίων πολιτών έως σήμερα, ο κ. Τζόνσον είπε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα θα πρέπει να αισθάνονται «απίστευτα υπερήφανοι».

Κάλεσε τους πολίτες που υπάγονται στις πρώτες κατηγορίες προτεραιότητας και δεν έχουν εμβολιαστεί να προσέλθουν για το εμβόλιο, καθώς όπως είπε είναι ασφαλές προστατεύει από τη νόσηση και το θάνατο.

Ερωτηθείς για το τι θα περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης εξόδου από το lockdown που θα παρουσιάσει στις 22 Φεβρουαρίου, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι θα εκθέσει τις νωρίτερες ημερομηνίες κατά τις οποίες ελπίζει ότι θα μπορούν να γίνουν χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνης της στιγμής.

«Αν, λόγω του επιπέδου των λοιμώξεων, θα πρέπει να αναβάλλουμε κάτι, να το καθυστερήσουμε για λίγο, δε θα διστάσουμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι ο κόσμος θα προτιμούσε να δει ένα σχέδιο που είναι προσεκτικό αλλά μη αναστρέψιμο», ανέφερε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι ακόμα είναι υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των θανάτων που ανακοινώνονται καθημερινά, παρά τη μείωσή τους.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Μαρτίου, είπε ότι παραμένει η προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα οριστικοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, όταν και αναμένεται να παρουσιαστούν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των αναλύσεων για την επίδραση των εμβολίων τόσο στη μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, όσο και στη μετάδοση του ιού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top