Σπύρος Μπιμπίλας: Μην περιμένετε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη

Σπύρος Μπιμπίλας: Μην περιμένετε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη

Φακέλους με καταγγελίες στο επίκεντρο των οποίων φέρονται να βρίσκονται γνωστοί καλλιτέχνες προσκόμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο κ. Μπιμπίλας κατέθεσε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο και θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.

Ο κ. Μπιμπίλας βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις . «Μία φράση θα πω και τίποτα αλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρομος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το Σωματείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στη διάθεση του καταγγελίες για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας την ώρα που βρίσκεται στην τελική ευθεία η προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε μήνυση που στρέφεται σε βάρος ηθοποιού ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα ενδεχόμενα νέα στοιχεία σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη που κρατείται στην ΓΑΔΑ θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Η ίδια θα αξιολογήσει και όσες νέες καταγγελίες προκύψουν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της.

Πάντως, οι μαρτυρίες θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης καθώς στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα ασκούνται ποινικές διώξεις.

ΑΠΟ newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η διπλωματία Χριστοδουλίδη βάζει στο κάδρο την Τουρκία;-Τετ-α-τετ με Γιλμάζ στο Παρίσι και τα μηνύματα

Η διπλωματία Χριστοδουλίδη βάζει στο κάδρο την Τουρκία;-Τετ-α-τετ με Γιλμάζ στο Παρίσι και τα μηνύματα

Στη διπλωματία ακόμη και μια συνάντηση στο πόδι θεωρείται σημαντική. Το τετ α τετ του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τούρκο Γιλμάζ, δεν περνά απαρατήρητο, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για το κυπριακό, λίγες μόλις μέρες, μετά την πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη. Η συνάντηση, έγινε πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου για την Ουκρανία, στη Γαλλική πρωτεύουσα και το γεγονός γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, μέσω της πλατφόρμας <Χ> όπου δημοσίευσε τη σχετική φωτογραφία.

BEST OF TOTHEMAONLINE