Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΥΓΕΙΑ

EMA: Συμβουλές για χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων REGN-COV2

EMA: Συμβουλές για χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων REGN-COV2

Ο EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), εκδίδει συμβουλές σχετικά με τη χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab).

Η Επιτροπή για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης του EMA (CHMP) έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση του σχετικά με τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων casirivimab και imdevimab για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19. Αυτή η ανασκόπηση πραγματοποιήθηκε για την παροχή εναρμονισμένης επιστημονικής γνώμης σε επίπεδο ΕΕ για την υποστήριξη της εθνικής λήψης αποφάσεων σχετικά με την πιθανή χρήση των αντισωμάτων πριν από την άδεια κυκλοφορίας. Ο Οργανισμός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός επίσης γνωστός ως REGN-COV2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία επιβεβαιωμένου COVID-19 σε ασθενείς που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εξελιχθούν σε σοβαρό COVID-19.

Το φάρμακο χορηγείται με έγχυση (στάγδην) σε φλέβα και οι προτεινόμενες συνθήκες χρήσης είναι διαθέσιμες εδώ.

Ο EMA έκανε τις συστάσεις του μετά από ανασκόπηση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ποιοτικών δεδομένων και μελέτης που εξέτασε τις επιδράσεις του συνδυασμού σε εξωτερικούς ασθενείς με COVID-19 που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο συνδυασμός μείωσε το ιικό φορτίο (ποσότητα ιού στο πίσω μέρος της μύτης και του λαιμού) περισσότερο από το εικονικό φάρμακο (εικονική θεραπεία) και οδήγησε σε λιγότερες ιατρικές επισκέψεις σχετιζόμενες με το COVID-19.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο οι αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων των αλλεργικών αντιδράσεων) έχουν παρατηρηθεί και πρέπει να παρακολουθούνται.

Οι συστάσεις του EMA μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη εθνικών συμβουλών σχετικά με την πιθανή χρήση των αντισωμάτων πριν από την έκδοση άδειας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια κυλιόμενη ανασκόπηση του συνδυασμού αντισωμάτων casirivimab και imdevimab, η οποία ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου. Μόλις οριστικοποιηθεί, θα είναι η βάση για μια άδεια κυκλοφορίας της ΕΕ για αυτόν τον συνδυασμό.

Περισσότερα για τα φάρμακα:

Αυτό το φάρμακο είναι φτιαγμένο από casirivimab και imdevimab, δύο μονοκλωνικά αντισώματα. Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα είναι ένα αντίσωμα (ένας τύπος πρωτεΐνης) που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να προσκολλάται σε μια συγκεκριμένη δομή (που ονομάζεται αντιγόνο). Το casirivimab και το imdevimab έχουν σχεδιαστεί για να προσκολλώνται στην ακίδα πρωτεΐνης του SARS-CoV-2 σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Όταν οι δραστικές ουσίες συνδέονται με την ακίδα πρωτεΐνη, ο ιός δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα του σώματος.

Περισσότερα για τη διαδικασία:

Η επανεξέταση του συνδυασμού αντισωμάτων REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab) ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος του εκτελεστικού διευθυντή του EMA σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 3 του κανονισμού 726/2004 μετά από προκαταρκτική συζήτηση με την ειδική ομάδα πανδημίας COVID-19 του EMA (COVID-ETF), που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες από ολόκληρο το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό δίκτυο φαρμάκων για να συμβουλεύουν την ανάπτυξη, την έγκριση και την παρακολούθηση της ασφάλειας φαρμάκων και εμβολίων για το COVID-19. Η ανασκόπηση του άρθρου 5 (3) για τα αντισώματα bamlanivimab και etesevimab, η οποία ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου ταυτόχρονα με την επανεξέταση για τα μονοκλωνικά αντισώματα casirivimab και imdevimab, συνεχίζεται.

Η ανασκόπηση του συνδυασμού αντισωμάτων REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab) πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA, υπεύθυνη για ερωτήματα σχετικά με φάρμακα για ανθρώπινη χρήση, η οποία έχει εκδώσει τώρα την επιστημονική της γνώμη. Η επιστημονική γνώμη της CHMP μπορεί να ληφθεί υπόψη από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τον EMA κατά την αξιολόγηση αυτού του φαρμάκου για τη θεραπεία του COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταφθάνει σήμερα στην Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης - Σειρά επαφών με κόμματα και Χριστοδουλίδη

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Παρισιού δεκάδες επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος σε αεροσκάφος – Τι λέει η εταιρεία στο «Τ»

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Cyprus Airways - Δείτε το βιογραφικό του

Πόσοι συνελήφθησαν και πόσοι καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα τα τελευταία 4 χρόνια – Πόσοι μπήκαν στον κατάλογο των επικίνδυνων οπαδών

Αβέρτα καταγγελίες για ρίψη πυροτεχνημάτων - Παράνομα και από τα κατεχόμενα τα περισσότερα - Σκέψεις να απαγορευτούν

Με άσπρα τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν την Ελισάβετ που επέστρεψε στο σχολείο μετά από θέμα υγείας - Δείτε το συγκινητικό βίντεοΝέα τραγωδία στην άσφαλτο – «Έσβησε» μετά από τροχαίο η 75χρονη Μαρία - Τραυματίστηκε κοριτσάκι 2.5 ετών

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – «Έσβησε» μετά από τροχαίο η 75χρονη Μαρία - Τραυματίστηκε κοριτσάκι 2.5 ετών

Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή της, η Μαρία Παπαμιχαήλ 75 ετών, τέως κάτοικος Μοσφιλωτής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top