ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πενταμερής, οι κρίσιμες επαφές και οι συζητήσεις των Τ/Κ για τα εμβόλια και το... χαλούμι

Η πενταμερής, οι κρίσιμες επαφές και οι συζητήσεις των Τ/Κ για τα εμβόλια και το... χαλούμι

Εν αναμονή επισκέψεων και επαφών η Λευκωσία. Στην Κύπρο φθάνουν προσεχώς για επαφές ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα έχει τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Τις ευχαριστίες του προς τον ΓΓ των ΗΕ για τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης με απαντητική επιστολή, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΠτΔ, Βίκτωρα Παπαδόπουλο. «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα και τη αποφασιστικότητά του να εμπλακεί με πραγματική πολιτική βούληση στις συνομιλίες της άτυπης διασκέψεως, ώστε να εξευρεθεί κοινό έδαφος που θα οδηγήσει στην επανάληψη των συνομιλιών για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση της μέχρι τώρα εργασίας που έγινε, της συναντίληψης που καταγράφηκε στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο Βερολίνο, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, των αρχών και αξιών της ΕΕ και των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής».

Ενόψει της άτυπης πενταμερούς στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη σε πλήρη κινητικότητα βρίσκονται και τα κατεχόμενα Ο Ερσίν Τατάρ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν Μπορέλ και Τατάρ θα είναι οι σχέσεις με την ΕΕ, το χαλούμι και το θέμα των εμβολίων, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του Τατάρ, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ και μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Τηλεδιάσκεψης με τα Ηνωμένα Έθνη είχε ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούρογλου. Όπως μεταδίδει το Γραφείο τύπου και πληροφοριών, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Γκιουνές ο Ερτουγλούρογλου είχε χωριστές τηλεδιασκέψεις με τη Ρόσμαρι Ντι Κάρλο, Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις και Οικοδόμηση της Ειρήνης, και τον Ζαν Πιέρ Λακρουά, Βοηθό Γενικό Γραμματέα Αρμόδιο για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις.  Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» μετέφερε τις απόψεις της τ/κ πλευράς για το Κυπριακό και την άτυπη πενταμερή διάσκεψη.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top