ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Προεδρικό ΄'καρφώνει' Άντρο για προεκλογικές σκοπιμότητες

Το Προεδρικό ΄'καρφώνει'  Άντρο για προεκλογικές σκοπιμότητες

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντά στον ΓΓ του ΑΚΕΛ στις δηλώσεις του σήμερα περί λύσεων στα προβλήματα εμβολιασμών και κλινών.

Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μπορεί να διατυπώνει τις οποιεσδήποτε απόψεις επιθυμεί ή θεωρεί ότι προεκλογικά θα βοηθήσουν το κόμμα του.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημερινή δήλωση του πως έχει δίκιο για όσα δηλώνει και όσα προτείνει το ΑΚΕΛ.

Και ερωτούμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ:

Πότε το ΑΚΕΛ είχε δίκαιο;

  1. Όταν στα αρχικά στάδια της υγειονομικής κρίσης και πριν κηρυχθεί πανδημία, και όταν η Κυβέρνηση λάμβανε προστατευτικά μέτρα, το ΑΚΕΛ αντιστρατευόταν τα προστατευτικά αυτά μέτρα με στελέχη και αξιωματούχους του να λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις εναντίον των μέτρων, όπου προπηλακίζονταν και στρατιώτες;
  2. Όταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι σημαντικοί τομείς της οικονομίας παρέμεναν κλειστοί για να σωθούν ζωές, ζητούσε μέχρι και πριν λίγα 24ωρα να επιτρέπονται οι πολιτικές διαδηλώσεις και με τη στάση του το κόμμα της Αριστεράς ενθάρρυνε τις μαζικές εκδηλώσεις όπου δεν τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα;
  3. Όταν καταψήφιζε το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις για δάνεια σε επιχειρήσεις ώστε να αντέξουν την πανδημία;
  4. Όταν καταψήφιζε τον πλέον κοινωνικό προϋπολογισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις επιδοτήσεις για να αντέξουν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού;

Όπως ο λαός πολύ καλά γνωρίζει, η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση και πλήρη εικόνα της κατάστασης, τόσο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και για τα οικονομικά προβλήματα επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και για την κόπωση και την ψυχολογική ταλαιπωρία που έχει επιφέρει η πανδημία.

Απόδειξη τούτου είναι ότι η χώρα μας κατατάσσεται από αξιόπιστους διεθνείς οργανισμούς ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεύτερη με τους λιγότερους θανάτους στον κόσμο και μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Επίσης, η Κύπρος κατάφερε να περιορίσει την οικονομική ύφεση και την αύξηση της ανεργίας πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ στηρίζοντας με 11 συνεχόμενα προγράμματα και πλέον του 1,6 δις ευρώ μέχρι στιγμής, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων, η Κυβέρνηση εξασφαλίζει μέσω της ΕΕ τα εμβόλια που της αναλογούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top