ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Προδρομου: «Οι εισηγήσεις των ειδικών ήταν αυστηρότερες από τις αποφάσεις που πήραμε»

Προδρομου: «Οι εισηγήσεις των ειδικών ήταν αυστηρότερες από τις αποφάσεις που πήραμε»

Καμία εισήγηση για αλλαγή των μέτρων πριν τις 31 Μαρτίου και άνοιγμα των γυμνασίων σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στην εκπομπή «Αιχμές», στο OMEGA

«Οι αποφάσεις είναι πάντα πολιτικές και βεβαίως έχουμε την ευθύνη των αποφάσεων μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις αυτές αποφασίζονται και εφαρμόζουν τις εισηγήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό που γίνονται από την επιστημονική ομάδα».

Για τις τελευταίες αποφάσεις μάλιστα ανέφερε ότι προχώρησαν με «το επιεικέστερο αυτά τα οποία εισηγήθηκαν»

«Στην περίπτωση των τελευταίων αποφάσεων μάλιστα  οι εισηγήσεις  που είχαν γίνει ήταν αυστηρότερες από αυτές που πήραμε. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να υπάρχει η εντύπωση ότι οι ειδικοί εισηγήθηκαν κάτι το ευμενέστερο για τα σχολεία και του Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο όχι δεν υπήρχαν διιστάμενες απόψεις, κάθε φορά ακούγονται σκέψεις, εισηγήσεις αλλά η αποφάσεις ήταν ομόφωνες και εφαρμόσαμε επί το επιεικέστερο αυτά τα οποία εισηγήθηκαν. Η εισήγηση ήταν περισσότερα από τα δημοτικά σχολεία της Λεμεσού να πάνε εξ΄ αποστάσεως.  Άρα λοιπόν να μην δημιουργείται η εντύπωση το Υπ. Συμβούλιο έκανε ένα βήμα παραπάνω άρα τώρα μπορεί να πάμε ένα βήμα πίσω», ανέφερε ο κύριος Προδρόμου.

Επιδίωξη τα παιδιά να φοιτούν όσο το περισσότερο με φυσική παρουσία δήλωσε ο κύριος Προδρόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αντιφατικό της κατάστασης για την επαναλειτουργία τις εστίασης αλλά όχι των γυμνασίων και δημοτικών Λεμεσού ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται δεν είναι πάντα με το σταγονόμετρο που τα μετρούμε με αυτάρκεια. Δηλαδή το κάθε μέτρο συνάδει με τα άλλα. Μερικές φορές πρέπει να γίνουν σύμφωνα με ότι μας λένε οι ειδικοί να περιοριστούν οι μετακινήσεις, οι ευκαιρίες που έχει ο κόσμος. Δεν είναι ότι το γυμνάσιο είναι χώρος που ενέχει περισσότερους κινδύνους απ’ το εμπορικό κέντρο, όχι καθόλου».

Όσο για την αναθεώρηση των μέτρων ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε εισήγηση, «Για να υπάρξει αλλαγή θα πρέπει να υπάρξει νέα εισήγηση, αν υπάρξει θα το εξετάσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Δρ. Τσιούτη ανέφερε ότι «Δεν είναι άσχημο, πολύ καλά κάνει ο κύριος Τσιούτης» και αναφέρθηκε στην συνάντηση τους την περασμένη Τρίτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top