ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πρέπει να επιταχυνθεί, λέει ο ΠΙΣ

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πρέπει να επιταχυνθεί, λέει ο ΠΙΣ

Η απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος, με ευελιξία και εμπλουτισμό του με όλα εκείνα τα εμβόλια που αποδεικνύουν την ικανότητα τους στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα και έχουν αδειοδοτηθεί, θα μας φέρει πιο κοντά στην πόρτα εξόδου από την πανδημία, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). 

Όπως αναφέρεται, η Επιστημονική Επιτροπή του ΠΙΣ προτείνει συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και συνεχή προσπάθεια από την πολιτεία για την εξασφάλιση όσο το δυνατό περισσοτέρων εμβολίων και μεγαλύτερων ποσοτήτων.

Επίσης, συνεχή παρακολούθηση των νεότερων δεδομένων της διεθνούς πρακτικής και των συστάσεων των επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών για έγκαιρη και ασφαλή επικαιροποίηση της πρακτικής σε ότι αφορά ειδικές κατηγορίες ασθενών και χρόνιων πασχόντων, εκεί και όπου προκύπτει επιστημονική τεκμηρίωση.

Οι πολύτιμες γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας ως παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα, αναφέρει ο ΠΙΣ, έχουν οδηγήσει στην παρασκευή, έγκριση και διάθεση των εμβολίων τα οποία αναμφίβολα αποτελούν καθοριστικό εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση και εκρίζωση της πανδημίας Covid-19.

Διαδικτυακή Ημερίδα ΠΙΣ για τους εμβολιασμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν επίσης κινηθεί τα συμπεράσματα της Διαδικτυακής Ημερίδας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 18.3.2021 ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος με θέμα: «Εμβολιασμοί κατά του COVID-19: Νεότερα Δεδομένα, Θεραπεία, Ασφάλεια, Αποτελεσματικότητα».

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, χαιρετίζοντας την Ημερίδα και καλωσορίζοντας ομιλητές και συμμετέχοντες, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το κυριότερο εργαλείο για την πρωτογενή πρόληψη έναντι του Covid-19 και ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί, να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί, προκειμένου να επιτύχουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα την επιθυμητή για την κοινωνία, ανοσία.

Στη διάρκεια της ημερίδας εξαίρετοι επιστήμονες ομιλητές, όπως ο Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Δημοσθένης Παναγιωτάκος, η Αν.Καθηγήτρια Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Κατερίνα Αντωνίου, ο Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Διαμαντής Κοφτερίδης ανέλυσαν σημαντικές πτυχές των εμβολιασμών ως προς τις προτεραιότητες και τη χρονικότητα τους, των τεχνολογιών των εμβολίων και τη θεραπεία του Covid-19, βάσει των νεότερων δεδομένων που έχει στα χέρια της η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Γιώργος Μιλτιάδους και στο Προεδρείο ο Γεώργιος Κοχιαδάκης Καθηγητής Καρδιολογίας και ο Νικόλαος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και οι δύο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top