Έμιλυ Γιολίτη."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Γιολίτη για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης: «Βλέπουν εμένα και τους καθοδηγώ στην Αστυνομία»

19.03.2021
17:19
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Απέρριψε ισχυρισμούς και αναφορές περί ολιγωρίας και καθυστερήσεων στην διερεύνηση για τις καταγγελίες και υποθέσεις αναφορικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην Κύπρο, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή του Alpha Κύπρου «Με αγάπη Χριστιάνα», η Υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε πως στόχος είναι ο καταρτισμός ολοκληρωμένων και στοιχειοθετημένων φακέλων, προκειμένου οι υποθέσεις να μπορούν να εκδικαστούν από την δικαιοσύνη, χωρίς κενά.  

«Οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται στην Αστυνομία και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και άτομα που έρχονται και με βλέπουν εμένα, τους καθοδηγώ στην Αστυνομία για να κάνουν την καταγγελία τους. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται σωστά οι καταγγελίες και να γίνονται επώνυμα, επειδή λαμβάνω πάρα πολλές επιστολές ανώνυμες, που κατονομάζουν θύτες αλλά είναι ανυπόγραφες και δεν μπορούν να καθοδηγηθούν για να γίνουν καταγγελίες στην Αστυνομία

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του ηθοποιού Δημήτρη Χειμώνα προς το ΔΣ του ΘΟΚ, η οποία αναφερόταν σε προσπάθεια συγκάλυψης και ζητώντας δημόσια απολογία από τον Οργανισμό, η κα. Γιολίτη είπε πως κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή και θα πρέπει να υπάρχει υπομονή για συλλογή του απαραίτητου μαρτυρικού υλικού.

«Είναι και ο χρόνος που έχουν συμβεί κάποια αδικήματα και εάν είναι στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να διερευνηθούν, είναι τα άτομα που κατονομάζει ο καταγγέλων ή η καταγγέλουσα και πρέπει να κληθούν για κατάθεση, χρειάζεται κάποιος χρόνος. Εάν πέρασε ένας μήνας και κάποιος καταγγέλων δεν έχει νέα, αυτό του προκαλεί αγωνία αλλά δεν είναι ανησυχητικό. Σκεφτείτε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια που έγινε το αδίκημα και δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί. Ο φάκελος για να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο συμπληρωμένος στη Νομική Υπηρεσία, δεν είναι εύκολο

Δείτε το απόσπασμα: