ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ’ απέχουν από τις θεραπείες τους οι αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου

Θ’ απέχουν από τις θεραπείες τους οι αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου

Σ’ επ’ αόριστον αποχή από τις θεραπείες τους κατέρχονται από τις 8 Απριλίου οι αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου εάν μέχρι τότε δεν ικανοποιηθεί το βασικό τους αίτημα για επάνδρωση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με δεύτερο νεφρολόγο για εξέταση των έκτακτων αναγκών.

Μ’ επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος στον Υπουργό Υγείας Κωσταντίνο Ιωάννου, στον Εκπρόσωπο τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, στον εκτελεστικό διευθυντή των Νοσοκομείων Λάρνακας-Αμμοχώστου Γεώργιο Καροτσάκη και στην ιατρική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμ/στου Αμαλία Χατζηγιάννη υπενθυμίζει ότι μέχρι στιγμής δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα των αιμοκαθαρόμενων της επαρχίας και ως εκ τούτο αποφασίστηκε όπως οι ασθενείς απέχουν από τις θεραπείες τους από τις 8 Απριλίου, εφόσον μέχρι τότε δεν διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

«Μετά λύπης μου θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ανησυχία και αγωνία μου για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων των αιμοκαθαρόμενων. Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης εργάζεται μόνο μ’ ένα γιατρό, μόνο τις καθημερινές, μέχρι τις 3 το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών ο επί καθήκοντι γιατρός της Αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν. Λάρνακας.

Σε περίπτωση που τύχει επείγον περιστατικό στην επαρχία Αμ/στου, χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να φτάσει ο ασθενής στο Νοσοκομείο Λάρνακας και να αξιολογηθεί από τον γιατρό. Αυτός ο χρόνος, όμως, ίσως ν’ αποδειχθεί μοιραίος για τη ζωή του», τονίζει στην επιστολή του ο κ.Κέζος.

Στην επιστολή σημειώνεται, ακόμα, ότι ο αριθμός των ασθενών αιμοκαθαρόμενων αυξάνεται ραγδαία, εξού και πρέπει να γίνονται αιμοκαθάρσεις σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς της επαρχίας Αμμοχώστου.

Περαιτέρω, ο κ.Κέζος αναφέρει πως τα υφιστάμενα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι πολλών χρόνων και είναι ανάγκη ν’ αγοραστούν καινούργια, ώστε να γίνονται καλύτερα οι θεραπείες. Τέλος, γίνεται λόγος και για την ανάγκη επέκτασης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης Αμμοχώστου, η οποία διαθέτει μόνο 10 μηχανές, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

                                                                                        

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top