ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Να βγουν έξω να αθληθούν, καλεί τους Βρετανούς ο Τζόνσον μετά τη νέα χαλάρωση μέτρων

Να βγουν έξω να αθληθούν, καλεί τους Βρετανούς ο Τζόνσον μετά τη νέα χαλάρωση μέτρων

Ως «μικρό βήμα στην πορεία προς την ελευθερία μετά από μήνες θυσίας και προσπαθειών» χαρακτήρισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τη σημερινή περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία, με την παύση της οδηγίας «μείνετε σπίτι» και την άδεια για συναντήσεις έξι ατόμων σε ανοιχτό χώρο.


Ο Βρετανός Πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς να βγουν έξω και να αθληθούν, κάτι που επίσης επιτρέπεται από σήμερα σε υπαίθριους χώρους, λέγοντας ότι ο ίδιος χαίρεται που μπορεί πλέον να απολαύσει έναν αγώνα τένις. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή».

Ανακοίνωσε επίσης ότι 50-60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Novavax που ελπίζει να εγκριθεί από την αρμόδια βρετανική αρχή θα παρασκευαστούν εξ ολοκλήρου στη Βρετανία, μετά και από συμφωνία με την GlaxoSmithKline για ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφιάλωσης του σκευάσματος στη ΒΑ Αγγλία. Όπως διευκρινίστηκε, η εταιρεία δεν έχει περάσει από τη διαδικασία έγκρισης, αλλά έχει αρχίσει ήδη την παρασκευή του εμβολίου στο Τίσαϊντ.

Ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι, που πλαισίωνε τον κ. Τζόνσον στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου, είπε ότι τα εμβόλια έχουν αρχίσει να αποδίδουν ως προς τη μείωση νοσηλειών και θανάτων, ενώ και τα κρούσματα υποχωρούν σταθερά σε όλες τις ηλικίες πλην μεταξύ των μαθητών, καθώς τα σχολεία άνοιξαν στις αρχές του μήνα.

Παρομοίως, πρόσθεσε, οι επιστήμονες περιμένουν μικρή αύξηση κρουσμάτων με κάθε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς επικεντρώθηκε στα εμβόλια, δίνοντας παραδείγματα της αποτελεσματικότητάς τους ως προς τη μείωση των νοσηλειών σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και με τη μία δόση. Σημείωσε ωστόσο ότι τα εμβόλια δεν εξασφαλίζουν 100% προστασία, για αυτό ζήτησε τήρηση των κανόνων από τους πολίτες.

Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την κάλυψη των απαιτούμενων δεύτερων δόσεων των εμβολίων τον Απρίλιο.

Σε ερώτηση πολίτη για το αν θα επιτραπεί στους κατοίκους της Βρετανίας να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να δουν συγγενείς τους, ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ουσιαστικά ότι δεν θα υπάρξει εξαίρεση. Απάντησε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες (που απαγορεύουν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής) και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα διεθνή ταξίδια που θα γίνουν στις 5 Απριλίου.

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι σημείωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η εισαγωγή επικίνδυνων μεταλλάξεων από το εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top