ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταβέρνες, εστιάτορια και καφετέριες - Πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταβέρνες, εστιάτορια και καφετέριες - Πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Το unlock που πραγματοποιήθηκε στην εστίαση μπορεί αρχικά να προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και τα παράδοξα που υπήρχαν στους όρους και τις πρόνοιες λειτουργίας, όμως φαίνεται να βαδίζει στο σωστό δρόμο. 

Στην πλειοψηφία τους ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες φαίνεται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες που έχουν δοθεί επιβεβαιώνοντας τις εξαγγελίες του συνδέσμου. Ο κόσμος έδειξε από τις πρώτες κιόλας μέρες τη δίψα του για τη μεγάλη έξοδο με τους χώρους να 'γεμίζουν΄-στο μέτρο του δυνατού- καταδεικνύοντας και την ανάγκη των πολιτών να ξεσκάσουν.

Ο ΠΑΣΙΚΑ φέρεται να ζήτησε νέες χαλαρώσεις που αφορούν είτε την επαναλειτουργία και των εσωτερικών χώρων (για αύξηση του κύκλου εργασιών, είτε για το λόγο ότι υπάρχουν υποστατικά που δε διαθέτουν την πολυτέλεια του εξωτερικού χώρου) αλλά και την αύξηση του μέγιστου αριθμού πελατών που μπορεί να υποδεχθεί.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται να βρέθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ επιδημιολογικής ομάδας, Υπουργείου Υγείας, Τεχνικών Επιτροπών και Κυβέρνησης αφού στις ασκήσεις επί χάρτου δεν τέθηκαν επί τάπητος στο παρόν στάδιο οποιεσδήποτε συστάσεις για νέες χαλαρώσεις. Ο λόγος που συνέβη αυτό αφορά τη μεγάλη προσοχή που δίνεται στο πλάνο αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Η επιδημιολογική/συμβουλευτική ομάδα προσπαθεί να δώσει μεν χώρο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, προσπαθώντας όμως παράλληλα σε κάθε φάση χαλαρώσεων να μειώσει τα 'ανοιχτά μέτωπα' που ενδέχεται να λειτουργήσουν αργότερα σαν εστίες μετάδοσης. Αυτός είναι και ο λόγος που στην παρούσα φάση επικεντρώθηκαν στον τομέα της εκπαίδευσης αφού οι ουσιαστικές χαλαρώσεις και διευκολύνσεις αφορούν σχολεία και φροντιστήρια.

Το θετικό όπως προαναφέραμε, είναι πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα πράγματα στον τομέα της εστίασης φαίνεται να λειτουργούν ομαλά και παρά το γεγονός πως λειτουργούν αποκλειστικά με τους εξωτερικούς χώρους με τα καιρικά δεδομένα να μην θεωρούνται ακόμη... σύμμαχος σε αυτό, η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια.

Αυτό που επί της ουσίας κερδίζουν οι χώροι εστίασης από τις νέες χαλαρώσεις (που θα ισχύσουν από 2 Απριλίου) είναι το έξτρα μήνυμα στο 8998 για κατ'εξαίρεση μετακίνηση. Είτε αυτό αφορά σε καθημερινή βάση, είτε αποκλειστικά τα Σαββατοκύριακο, αυτό αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση και κίνηση αφού ιδιαίτερα το Σάββατο και την Κυριακή τα 2 μηνύματα, λόγω και του περισσότερου ελεύθερου χρόνου θεωρήθηκαν λίγα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top