Συλλυπητήρια ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

'Για την Κλαίρη ο πόθος της επιστροφής παρέμεινε άσβεστος ως το τέλος' - Συλλυπητήρια ΔΗΣΥ για τον θάνατο της

01.04.2021
09:51
Κύπρος

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου.

 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου. Η Κλαίρη Αγγελίδου υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα, γνήσιο τέκνο της Αμμοχώστου την οποία αγάπησε βαθιά και εξύμνησε ως πρόσφυγας μέσα από τις δεκάδες ποιητικές συλλογές τις οποίες εξέδωσε και για τις οποίες έγινε πανελληνίως γνωστή, ενώ έχουν μεταφραστεί και σε πολλές γλώσσες.  

Η Κλαίρη Αγγελίδου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59 εντάχθηκε ως φοιτήτρια στις τάξεις της οργάνωσης ΚΑΡΗ και από το 1956 ως το 1959 ήταν υπεύθυνη όλων των γυναικείων ομάδων της ΕΟΚΑ στην περιοχή Καρπασίας. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου, της Συντονιστικής Επιτροπής Γυναικείων Σωματείων Αμμοχώστου, ιδρυτική πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών ενώ έντονη ήταν η δράση της και σε εταιρείες συναφείς με τη λογοτεχνία και την ποίηση. 

Στις βουλευτικές εκλογές της 19ης Μαΐου 1991 εκλέγηκε βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου. Στη Βουλή παρέμεινε μέχρι τις 26.2.1993, οπότε και ο Γλαύκος Κληρίδης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε την Κλαίρη Αγγελίδου Υπουργό Παιδείας, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι το 1997.

Και για την Κλαίρη Αγγελίδου, ο πόθος της επιστροφής παρέμεινε άσβεστος ως το τέλος. "Πάντα θα το θυμόμαστε / Το σπίτι, / Που κάθε του γωνιά / Έκρυβε ένα μυστικό / Κι ένα πλατύ χαμόγελο / Της μάνας σου / Να τριγυρίζει στις καρδίες μας. / Το σπίτι της Αμμόχωστος", έγραψε η ίδια σε ένα από τα πολλά ποιήματα για την Αμμόχωστο. 

Η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.