Αυτή η χώρα «μάλλον πέτυχε από τώρα» την «ανοσία της αγέλης» για τον κορωνοϊό

Αυτή η χώρα «μάλλον πέτυχε από τώρα» την «ανοσία της αγέλης» για τον κορωνοϊό

To Ισραήλ μάλλον έχει ήδη πετύχει την «ανοσία της αγέλης» από τον κορωνοϊό, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γκιλί Ρετζάβ Γιοχέι, διευθυντής της μονάδας Ελέγχου λοιμώξεων του Ιατρικού Κέντρου Σίμπα.

Πρόσθεσε , ωστόσο,ότι καθώς η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα σε πολλούς τομείς,«δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια».

«Είμαι αισιόδοξος», τόνισε - για να προσθέσει ότι «έχουμε ξεπεράσει το σκληρό κομμάτι της επιδημίας. Ωστόσο, πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν ακόμα τα παιδιά, που δεν έχουν εμβολιαστεί- και θα πάρει κάποιους μήνες πριν μπορέσουμε να το κάνουμε». Όπως είναι γνωστό, οι κλινικές μελέτες σε παιδιά είναι σε εξέλιξη - υπάρχουν μικρές μελέτες που δίνουν θετικές ενδείξεις , αλλά δεν υπάρχουν ακόμα τελικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, δημοσιοποιήθηκε ισραηλινή μελέτη η οποία δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προστασία από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πραγματοποιήσει ως τώρα 5.269.052 εμβολιασμούς πρώτης δόσης, με 4.840.000 αμθρώπους να ΄χουν λάβει και την δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Αθήνα και Λευκωσία έχουν κοινό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου»

ΠτΔ: «Αθήνα και Λευκωσία έχουν κοινό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου»

Αθήνα και Λευκωσία ενώνονται από κοινές επιδιώξεις και στόχους για απελευθέρωση της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, στην οποία παρέστη ως επίτιμος προσκεκλημένος μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.