Γκιουρντενίζ: Λάθος να εκληφθεί η δήλωσή μας ως «έκκληση για πραξικόπημα»

Γκιουρντενίζ: Λάθος να εκληφθεί η δήλωσή μας ως «έκκληση για πραξικόπημα»

Είναι λάθος να εκληφθεί η ανακοίνωση μας ως ‘έκκληση για πραξικόπημα’, δήλωσε ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος είναι ένας εκ των 104 αποστράτων ναυάρχων που υπέγραψαν τη δήλωση για το Μοντρέ.



Σε δήλωσή του στην τουρκική αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ πριν τη σύλληψή του, ο Τζεμ Γκιουρντενίζ δήλωσε πως “η δήλωση έγινε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Γαλάζιας Πατρίδας”. “Αυτό που έγινε είναι μια ανακοίνωση, είναι λάθος  να εκληφθεί ως ’έκκληση για πραξικόπημα’. Εμείς είμαστε άτομα που μπήκαμε στη φυλακή από την πόλωση που είχε προκληθεί από την FETO. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα”, ανέφερε.

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ ανέφερε ότι οι συζητήσεις για το Μοντρέ και η φωτογραφία του ένστολου των δυνάμεων του Ναυτικού με σαρίκι σε τεκκέ που είχε κυκλοφορήσει του είχε προκαλέσει θλίψη. Ανέφερε ότι η υπογραφή του σε ένα κείμενο αποτελεί μέρος της ελευθερίας της έκφρασής του. 
 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Μερτς - Στην ατζέντα Κυπριακό, Προεδρία ΕΕ και διμερείς σχέσεις

Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Μερτς - Στην ατζέντα Κυπριακό, Προεδρία ΕΕ και διμερείς σχέσεις

Το Κυπριακό, η Προεδρία της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις αλλά και θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση την Παρασκευή του Γερμανού Καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Βερολίνο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE