ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βιντάλ την όλη δουλειά...

Ο Βιντάλ την όλη δουλειά...

Χάρη σε δύο γκολ του Βιδάλ (είχε συμμετοχή και στο τρίτο) στο πρώτο ημίχρονο κι ένα ακόμη του Γκαμέιρο, η Σεβίλλη επικράτησε 3-0 της Φιορεντίνα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», έσπασε το αήττητο εκτός έδρας σερί της (12 αγώνες), νίκησε για πρώτη φορά ιταλική ομάδα κι έβαλε τις (γερές) βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Europa League!

Η κάτοχος του τροπαίου ήθελε να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα στην έδρα της απέναντι στη φιλόδοξη Φιορεντίνα, ψάχνοντας παράλληλα την πρώτη της νίκη κόντρα σε ιταλική ομάδα. Και ποιος θα το φανταζόταν ότι πρωταγωνιστής -όχι μόνο σήμερα- θα ήταν ένας παίκτης που είχε περάσει από τα... αλώνια της Superleague, για λογαριασμό του Πανθρακικού. Η μοίρα όμως παίζει ωραία παιχνίδια κάποιες φορές. Από την αρχή η αναμέτρηση είχε ρυθμό κι η πρώτη φάση δημιουργήθηκε από τους «βιόλα», με τον Γκόμεζ να υποδέχεται εξαιρετική κάθετη πάσα όμως από πλεονεκτική θέση να αστοχεί απέναντι από τον Ρίκο (5'). Οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγα λεπτά αργότερα (11'), με τον Μπάκα να κάνει ωραία κίνηση από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά τον Νέτο να μπλοκάρει εύκολα. Ωστόσο, στο 17ο λεπτό, ο Κολομβιανός διεθνής κατάφερε να βρει τον Βιδάλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας, με τον τελευταίο να βρίσκει με ιδανικό πλασέ δίχτυα για το 1-0!

Από εκεί και πέρα όμως, ο σύλλογος της Φλωρεντίας πήρε τον έλεγχο και θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια -τουλάχιστον- με το ματς στα ίσα. Πρώτα, ο Ματίας Φερνάντες έχασε μοναδική ευκαιρία εξ επαφής να στείλει απλώς την μπάλα στα δίχτυα, μετά την εξαιρετική πάσα του Χοακίν (19'). Ο ίδιος παίκτης, λίγο πιο μετά (23') έκανε ωραία κίνηση όμως ο Ρίκο του αρνήθηκε την ισοφάριση.

Οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους «έκλεισαν» με μία ακόμη για τη Φιορεντίνα, όταν ο Σαλάχ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, παρόμοια με του Φερνάντες, όμως ο πορτιέρο της Σεβίλλης έδειξε για άλλη μία φορά τα αντανακλαστικά του κι αποσόβησε την ισοφάριση (25').

Παρά την υπεροχή των «βιόλα» από το γκολ κι έπειτα στο πρώτο μέρος, το τέρμα ήρθε από την πλευρά των Ανδαλουσιάνων. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην επίθεση, ο Βιδάλ έγινε αποδέκτης της πάσας μέσα στη μεγάλη περιοχή και ξεγέλασε τον Νέτο, ο οποίος περίμενε σέντρα και με πλασέ «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του (52').

Το γκολ όπως ήταν φυσιολογικό είχε δώσει άλλον «αέρα» στο σύνολο του Ουνάι Έμερι, που πλέον είχε ολοκληρωτικά τα ηνία της αναμέτρησης. Η Φιορεντίνα δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 75' μπήκε το κερασάκι στην τούρτα από τον Γκαμέιρο, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα ένα λεπτό πιο πριν. Οι Ανδαλουσιάνοι βγήκαν εξαιρετικά στην επίθεση, έγινε η σέντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Βιδάλ άλλαξε την πορεία της μπάλας κι ο Γάλλος φορ την έσπρωξε απλώς στα δίχτυα για το 3-0!

Τελικώς, η Σεβίλλη πήρε μία τεράστια νίκη, την πρώτη της απέναντι σε ιταλική ομάδα και πάει στον επαναληπτικό του «Αρτέμιο Φράνκι» με αδιαμφισβήτητο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης!

Σεβίλλη: Ρίκο, Βιντάλ, Καρίκο, Κολονζιεσζάκ, Τρεμουλινάς, Κρισχόβιακ, Μ’ Μπαία (73΄ Ιμπόρα), Ρέγιες (58΄ Κόκε), Μπανέγκα, Βιτόλο, Μπακόα (74΄ Γκαμέιρο)

Φιορεντίνα: Νέτο, Τομόβιτς (46΄ Ρίτσαρντς), Σάβιτς, Ροντρίγκεζ, Αλόνσο, Φερνάντες, Μπαντέλζ (68΄ Πιζάρο), Μπόρχα, Χοακίν, Γκόμεζ (80΄ Ίλισιτς), Σαλάχ

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top