ΔΙΕΘΝΗ

Ο «μοιραίος» και ο παίκτης - αλλαγή

Ο «μοιραίος» και ο παίκτης - αλλαγή

Ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον Ιγκουαϊν, μία εμφάνιση για… Όσκαρ από τον τερματοφύλακα της Ντνίπρο και ένα γκολ… δύο μέτρα οφσάιντ συνέθεσαν το σκηνικό της αναμέτρησης στο «Σαν Πάολο» ανάμεσα στη Νάπολι και τους Ουκρανούς. Το τελικό 1-1 αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού, αλλά είναι και τελείως παραπλανητικό, δεδομένου ότι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ άξιζε να πάρει τη νίκη!

Το πρώτο ημίχρονο στο «Σαν Πάολο» κύλησε, όπως περίμεναν όλοι όσοι είχαν παρακολουθήσει τις δύο ομάδες στη διοργάνωση. Η Νάπολι είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να «δημιουργήσει», η Ντνίπρο πίεζε ψηλά για να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος και να «καταστρέψει» το παιχνίδι των Ιταλών. Η αλήθεια είναι πως οι Ουκρανοί κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να περιορίσουν όλα τα επιθετικά όπλα του Ράφα Μπενίτεθ. Η καλύτερη στιγμή για τους «παρτενοπέι» ήρθε στο 10’ όταν ο Λορέντσο Ινσίνιε με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπόικο. Αυτή, όμως, ήταν και η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Η «απάντηση» της Ντνίπρο ήρθε στο 23’ με τον Κανκάβα να «δοκιμάζει» τον Αντουχάρ και τον τερματοφύλακα της Νάπολι να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος δίχως άλλα… highlights.  Στο δεύτερο ημίχρονο διαδραματίστηκε ένα τελείως διαφορετικό έργο στο «Σαν Πάολο». Οι παίκτης της Νάπολι… γύρισαν τον διακόπτη, πάτησαν το γκάζι και δεν άφησαν την Ντνίπρο να πάρουν ανάσα. Σε αυτό βοήθησε, βέβαια, και το γκολ που ήρθε στο 50’. Ο Ινσίνιε (που ήταν από τους κορυφαίους της Νάπολι) εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νταβίντ Λόπες νίκησε τους αντιπάλους τους και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το ματς, πλέον, ήταν στο ρυθμό που ήθελαν οι Ιταλοί, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.  Ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν στα επόμενα δέκα λεπτά θα μπορούσε να «τελειώσει» όχι μόνο το ματς, αλλά και την πρόκριση. Νικήθηκε, όμως, σε δύο περιπτώσεις (55’, 60’) από τον τερματοφύλακα της Ντνίπρο Ντένις Μπόικο. Στο 65’ ήταν η σειρά του Καγεχιόν να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά ο Μπόικο δήλωσε και πάλι «παρών». Ο τερματοφύλακας της Ντνίπρο… έπαιζε μόνος του τη Νάπολι και στο 73’ ήρθε πάλι αντιμέτωπος με τον Ιγκουαϊν, τον οποίο πάλι νίκησε! Όπως και στο 79’ όταν με υπερπροσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ και πάλι σε σουτ του Αργεντινού, που έψαχνε με… μανία το γκολ!  Η Νάπολι δεν «τελείωνε» τις φάσεις και τιμωρήθηκε με την μπάλα να αποδεικνύει ότι είναι όντως όπως την είχε… χαρακτηρίσει ο Όσιμ! Στο 80’ ο Γιεβχέν Σελέζνιοφ μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Κάλινιτς και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 1-1 με προβολή ύστερα από σέντρα του Φεντέτσκι! Ένα γκολ, βέβαια, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, δεδομένου ότι ο ποδοσφαιριστής της Ντνίπρο ήταν… δύο μέτρα οφσάιντ! 

Νάπολι: Αντούθαρ, Μάγκιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκούλαμ, Τζορτζίνιο, Λόπεζ (70΄ Γκαργκάνο), Καλεχόν (77΄Γκαμπιαντίνι), Χάμσικ, Ινσίγνιε (82΄Μέρτενς) Ιγκουαϊν

Ντνίπρο: Μπόϊκο, Φεντέτσκλι, Ντάγκλας, Σιεμπεριάτσκο, Μάτος, Κανκάβα (69΄ Μπεζούς), Φέντορτσουκ, Λούσκεβιτς (57΄ Μπρούνο Γκάμα), Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (79΄ Σελέζνιοβ)

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top