ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Tα μέτρα που «κλειδώνουν» για το Πάσχα – Η ανησυχία και το ενδεχόμενο για ‘φρένο’ στις χαλαρώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Tα μέτρα που «κλειδώνουν» για το Πάσχα – Η ανησυχία και το ενδεχόμενο για ‘φρένο’ στις χαλαρώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχει πτώση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες και ελπίζει ότι θα υπάρξει περισσότερη, δηλώνει ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως είναι δύσκολο να προβλέψεις τι αποτελέσματα θα έχουμε: «Γίνεται πολύ μεγάλος αριθμός τεστ και υπήρξε μια μικρή πτώση. Ελπίζω πως θα δούμε κι’ άλλο τους αριθμούς να πέφτουν, ωστόσο δεν θα είναι δραματική η μείωση

Παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται, κυρίως όσοι είναι στενές επαφές κρουσμάτων και δεν περιορίζονται: «Λόγω κούρασης ο κόσμος δεν συμμορφώνεται».

Έντονη ανησυχία παρατηρείται στην αύξηση των νοσηλευόμενων και τον αριθμό των διασωληνωμένων, με τον Δρ. Καραγιάννη να τονίζει πως είναι αυτός ο αριθμός που θα υποδείξει αν πρέπει να τραβήξουν φρένο στις χαλαρώσεις.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα και τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είπε: «Έχουμε τρεις εβδομάδες ακόμα μέχρι την Αγία εβδομάδα και αν προσέξουμε όλοι και προστατεύουμε την δημόσια υγεία, θεωρώ ότι το Πάσχα θα είναι με κάποιους περιορισμούς, αλλά όχι σαν το περσινό.».

Για διανυκτερεύσεις Κύπριών σε ξενοδοχεία, ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό.

Τέλος για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων, ανέφερε πως μόνο αν φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Δείτε όσα είπε:

(https://www.youtube.com/watch?v=qSiLyXBoI-A&t=4s)    (https://www.youtube.com/watch?v=hn66q18RDjo&t=24s_

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top