Προσλήψεις ΣΥΟΠ: Αυξημένο ενδιαφέρον στις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας – Ισχυρό κίνητρο οι αναβαθμισμένες απολαβές
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις νέες θέσεις ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά.
Όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης η συνάντηση αυτή καταδεικνύει τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η περιοχή, καθοδηγούμενη από ένα κοινό όραμα για μια περιοχή σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης μέσω της συνεργασίας.
Είπε επίσης ότι τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ότι όλοι συμφώνησαν "ότι η επανενωμένη Κύπρος πρέπει να είναι ένα λειτουργικό, βιώσιμο κυρίαρχο κράτος, χωρίς ξένη παρέμβαση και αναχρονιστικά συστήματα που δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα».
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, και εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΑΕ και τέως Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, Δρ. Anwar Gargash.
Τονίστηκε επίσης ότι η συνεργασία αυτή είναι ανοικτή και για άλλες χώρες της περιοχής.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη, στο Αφγανιστάν, ο τομέας της ενέργειας, η πολιτική προστασία, ιατρική, εκπαίδευση.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις