ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Δε σηκώνει χαλαρώσεις, διασκέδαση και γλέντια’ - ‘Σύρνουμεν αφκά πάνω στους τοίχους‘

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Δε σηκώνει χαλαρώσεις, διασκέδαση και γλέντια’ - ‘Σύρνουμεν αφκά πάνω στους τοίχους‘

Επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό την νεότερη ενημέρωση σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας στο νησί μας.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε επιφυλακτικός για την κατάσταση των τελευταίων ημερών και την έξαρση που παρατηρείται σημειώνοντας πως ‘Παρά το γεγονός ότι προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμη και αυτοί που εμβολιάζονται χρειάζονται ένα διάστημα 4 εβδομάδων για να θεωρούνται προστατευμένοι’.

Στη συνέχεια ανέφερε πως ‘Το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι εδώ και είναι δυστυχώς πολύ πιο επιθετικό. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν σηκώνει άλλο. Δεν είναι ώρα για χαλαρώσεις, ούτε για διασκέδαση και γλέντι. Προειδοποιούσαμε και για τις υπόλοιπες επαρχίες, τελικά ρίχναμε αυγά πάνω στους τοίχους...’.

Τόνισε πως σε προηγούμενο κύμα με αυτά τα νούμερα περιστατικών θα μας έλουζε κρύος ιδρώτας όμως ακόμη έχουμε αβάντζο αν και πρέπει να γίνουμε διπλά και τριπλά προσεκτικοί μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Εξέφρασε την πεποίθηση του πως την περίοδο του Πάσχα και κατά το κλείσιμο των σχολείων τα κρούσματα θα μειωθούν και με τη συνέχιση των εμβολιασμών όλα θα γίνουν καλύτερα.

Απέφυγε να αναφερθεί σε χαλαρώσεις και δήλωσε πως θα περιμένει και το πέρας 3-4 ημερών για να έχει μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα της κατάστασης μέχρι να παρουσιάσει τις εισηγήσεις του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top