ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε ενέδρα των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε ενέδρα των Ταλιμπάν

Δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στο Αφγανιστάν, οι επτά εξ αυτών σε ενέδρα που έστησαν οι Ταλιμπάν νότια της Καμπούλ, ανακοίνωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι.

Η φονικότερη επίθεση έγινε στην επαρχία Λογκάρ, τη στιγμή που ο Διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, δήλωνε πως άρχισαν οι προετοιμασίες για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων που συνεχίζουν ακόμη να είναι παρόντα στην ασιατική χώρα, όπως διέταξε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
 
Η αστυνομία της επαρχίας επιβεβαίωσε την επίθεση. Το Αφγανιστάν, η οικονομία του οποίου έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από δεκαετίες πολέμου και την ενδημική διαφορά, διαθέτει αποθέματα χαλκού, σιδήρου, κοβαλτίου και λιθίου. Ακόμη πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην περιφέρεια Μαϊουάντ της νότιας επαρχίας Κανταχάρ, προπυργίου των ανταρτών, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου γεμάτου εκρηκτικές ύλες το έριξε σε όχημα της αστυνομίας, ενημέρωσαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν είχε τονίσει νωρίτερα ότι οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν έξι επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και συνολικά διέπραξαν 62 βομβιστικές επιθέσεις τις δέκα προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 60 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 180.
 
Ο στρατηγός Μίλερ από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως άρχισαν προετοιμασίες για να παραδοθούν οι εναπομείνασες βάσεις στις Αφγανικές δυνάμεις και για να αποσυρθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες.
 
Αρκετοί αναλυτές θεωρούν πάντως ότι η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων ενδέχεται να βυθίσει το Αφγανιστάν σε νέο εμφύλιο πόλεμο ή να επιτρέψει την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, από την οποία εκδιώχθηκαν στα τέλη του 2001.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top