ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ιδρύθηκε το κυπριακό Φόρουμ Δικηγόρων Ασφαλιστικού Δικαίου (FIL)

Ιδρύθηκε το κυπριακό Φόρουμ Δικηγόρων Ασφαλιστικού Δικαίου (FIL)

Στην ίδρυση του Forum of Insurance Lawyers (FIL)/Φόρουμ Δικηγόρων Ασφαλιστικού Δικαίου προχώρησε μια ομάδα δικηγόρων με εμπειρία στο ασφαλιστικό δίκαιο, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη διαφύλαξη, εξέλιξη, παρακολούθηση, ανάπτυξη και εφαρμογή των αρχών του ασφαλιστικού και άλλων συναφών τομέων του δικαίου.

Το FIL, που υποστηρίζεται από αρκετά δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό, Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, και θέλει να συμβάλει επίσης στη διαφύλαξη και προστασία των δικαιωμάτων προσώπων που αντιμετωπίζουν ή εμπλέκονται σε δικαστηριακές ή άλλες υποθέσεις που άπτονται του ασφαλιστικού ή άλλων συναφών πεδίων του δικαίου.

Περαιτέρω, και σύμφωνα με το καταστατικό του, το FIL θα αφοσιωθεί, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και στην προώθηση θέσεων και εισηγήσεων με σκοπό τη βελτίωση των διαδικασιών και των πρακτικών που εφαρμόζονται σε απαιτήσεις και επηρεάζουν δικαιώματα προσώπων και διαδίκων, καθώς και στην έρευνα για εντοπισμό νομοθετικών και διαδικαστικών κενών στις πρόνοιες της πρωτογενούς/δευτερογενούς νομοθεσίας που ισχύει και εφαρμόζεται από καιρό σε καιρό σε σχέση με τέτοιας φύσεως υποθέσεις. Επίσης, το FIL θα προωθήσει βέλτιστες πρακτικές, αναφορικά με την υπεράσπιση ή την προώθηση ασφαλιστικών απαιτήσεων και την εξέλιξη του δικαίου σε θέματα που σχετίζονται ή επηρεάζουν το ασφαλιστικό δίκαιο και άλλα συναφή πεδία του δικαίου καθώς και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών εταιρειών. Επιπρόσθετα, αποσκοπεί στη συστηματική και συνεχή ενημέρωση των μελών του αλλά και του ευρύτερου κοινού, σε σχέση με την εξέλιξη της νομολογίας και της νομοθεσίας σε θέματα ασφαλιστικού δικαίου ή άλλα συναφή πεδία.

Διαπνεόμενο από τις ιδέες και τις αξίες του επαγγελματισμού, της εντιμότητας, της αντικειμενικότητας και καθοδηγούμενο από το ενδιαφέρον των μελών για την προώθηση των σκοπών του, το FIL επιδιώκει να συμβάλει με όσα μέσα διαθέτει στη βελτίωση του επιπέδου της άσκησης δικηγορίας και τη διασφάλιση της ορθής απονομής της δικαιοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Forum of Insurance Lawyers/Φόρουμ Δικηγόρων Ασφαλιστικού Δικαίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.fil.cy.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top