ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση ΠΑΣΥΔΥ με Αναπλ. Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών για προβλήματα στη διεξαγωγή εμβολιασμών

Συνάντηση ΠΑΣΥΔΥ με Αναπλ. Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών για προβλήματα στη διεξαγωγή εμβολιασμών

Το θέμα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του προσωπικού (επισκέπτες/τριες υγείας και νοσηλευτικοί λειτουργοί) που διεξάγει τους εμβολιασμούς σε πιο ανθρώπινες συνθήκες με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας όσο και για τους πολίτες, αλλά συνάμα στοχεύοντας στην αύξηση των εμβολιασμών συζήτησε ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ με τον Αν. Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κλάδος της ΠΑΣΥΔΥ διαπιστώνοντας τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν προκύψει με την διεξαγωγή των εμβολιασμών Παγκυπρίως, έχει υποβάλει αναλυτικό υπόμνημα στον Αν. Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.
 
«Θεωρούμε υποχρέωση μας να τονίσουμε ότι οι επισκέπτες υγείας και οι νοσηλευτικοί Λειστουργοί από την πρώτη μέρα που είχαν παραληφθεί  τα πρώτα εμβόλια ανέλαβαν τον σημαντικό ρόλο των εμβολιασμών και θα συνεχίσουν ,μέχρι να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός, να εργάζονται με ζήλο, υπερβαίνοντας εαυτούς, σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν πάντα με την καθοδήγηση, συμπαράσταση και συντονισμό της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών», προστίθεται.

Όλη αυτή η προσπάθεια για να πετύχει, αναφέρει ο Κλάδος, θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν σημαντικά πρακτικά προβλήματα, τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί και αναμένεται η επίλυση τους.
 
Αυτά αφορούν την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων / βελτίωση υφιστάμενων χώρων διεξαγωγής εμβολιασμών, αύξηση του προσωπικού με επιπρόσθετη πρόσληψη, με αξιοποίηση προσωπικού πάνω σε υπερωριακή απασχόληση καθώς και με αγορά υπηρεσιών (περιλαμβανομένων και φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής), τοποθέτηση κλιματιστικών εντός των χώρων και στεγάστρων στον εξωτερικό χώρο, τοποθέτηση Ψυγείων νερού / προμήθεια νερού στον εξωτερικό χώρο, διενέργεια εμβολιασμών σε διευρυμένο ωράριο με 2 βάρδιες προσωπικού – και με δικαίωμα διαλείμματος και επίλυση του προβλήματος διακίνησης των εμβολίων από και προς τα κέντρα εμβολιασμού.
 
Πέραν των πιο πάνω, ο Κλάδος σημειώνει ότι του επιτρέπεται να αφήσει ασχολίαστη την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αποζημιώνει τους προσωπικούς γιατρούς με 20 ευρώ για κάθε πολίτη που εμβολιάζουν, ενώ για το προσωπικό που έχει επωμισθεί τον μεγάλο φόρτο εμβολιασμού δεν επιδεικνύεται ανάλογο ενδιαφέρον για αντιμετώπιση των προβλημάτων του, περιλαμβανόμενης και την έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων.
 
Σημειώνει ότι το προσωπικό της Υπηρεσίας Επισκεπτών/τριών Υγείας θα συνεχίσει να διενεργεί τους εμβολιασμούς μέχρι να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της Κύπρου, που επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, ωστόσο θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις για την ενίσχυση τους, και για πιο ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας στα εμβολιαστικά κέντρα.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες να τηρούν πιστά τις ώρες των ραντεβού τους για αποφεύγεται συνωστισμός και αχρείαστη ταλαιπωρία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top