Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Για να μετεξελίξουμε την οικονομία, πρέπει να έχουμε λειτουργική Βουλή»

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Για να μετεξελίξουμε την οικονομία, πρέπει να έχουμε λειτουργική Βουλή»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Pafos Innovation Institute, είπε ότι για να μπορέσουμε να μην χάσουμε αυτήν τη χρυσή ευκαιρία για το νέο εθνικό όραμα του τόπου μας, και να μετεξελίξουμε την οικονομία στο σωστό μοντέλο, πρέπει να έχουμε και μια λειτουργική Βουλή.


Ο κ. Νεοφύτου, που συνοδευόταν από τον Επικεφαλής Επιστήμονα της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Νικόλα Μαστρογιαννόπουλο και τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ανέφερε πως αποτελεί προϋπόθεση από την Ευρώπη και σωστά πως αποτελεί προϋπόθεση να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να αντλήσουμε τα 3 δισεκατομμύρια.

«Αν θα έχουμε μια Βουλή που θα είναι τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις, έστω και άθελα κάποιων θα σκοτωθεί η μεγάλη ελπίδα, η μεγάλη προσδοκία να αλλάξουμε την Κύπρο μας προς το καλύτερο για τους νέους ανθρώπους μας”, είπε, προσθέτοντας πως το Pafos Innovation Institute, αποτελεί πρότυπο και ένα Ινστιτούτο που ανοίγει τον δρόμο για το πώς πρέπει να είναι η Κύπρος του αύριο.

Συνεχάρη τον Δήμαρχο Πάφου που με πρωτοβουλία του σε συνεργασία με το ΙTC Ισραήλ, εγκαθίδρυσαν αυτό το πάρα πολύ υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα βοηθήσει στην καινοτομία και στην έρευνα.

«Έτσι πρέπει να είναι η Κύπρος του αύριο, το Ταμείο ανάκαμψης των 3 δισεκατομμυρίων, λεφτά που θα έρθουν από την Ευρώπη, αλλά με ένα σχέδιο που ετοιμάστηκε για τις ανάγκες του τόπου μας, για να μετατρέψουμε την Κύπρο μας, την Κύπρο του αύριο, μέσα από την πράσινη οικονομία αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση, δίνοντας, τη δυνατότητα σε τομείς της οικονομίας που είχαν προβλήματα και λόγω της πανδημίας να στηριχτούν, κατέληξε.

Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε και με την Επαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΥΞΕ Πάφου στο Ξενοδοχείο Annabelle.

Δηλώσεις Επικεφαλής Επιστήμονα της ΚΔ

Ο Επικεφαλής Επιστήμονα της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του σήμερα στο Pafos Innovation Institute, ένα Institute που ενισχύει τις προσπάθειες μας, όπως ανέφερε, για ενίσχυση νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Κύπρο. Εκπαιδεύει νέους ούτως ώστε να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν την αναπτυξιακή εικόνα της Κύπρου μέσα από έρευνα και καινοτομία.

Σημαντικό συνέχισε, είναι να πούμε, «ότι βρισκόμαστε στην εκκίνηση, μετά από την πανδημία, ενός πλέον σχεδίου, ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου, στηριγμένο στο Ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας το οποίο διέπεται από διάφορες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν σημαντικά την Κύπρο του αύριο ούτως ώστε να παράξει και να δημιουργήσει νέα μοντέλα από τα οποία θα έχει όφελος η κοινωνία και η οικονομία της χώρας”.

Δηλώσεις Δημάρχου Πάφου

Διαμάντι των έργων που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη όχι για την αξία του, όχι για το μέγεθος του, αλλά για τη συνεισφορά του και τη συμβολή του που θα έχει τα επόμενα χρόνια στην νέα πορεία που θέλουμε να δώσουμε στην πορεία της Πάφου, χαρακτήρισε το Ινστιτούτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το Pafos Innovation Institute, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος, που ξενάγησε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Institute, ανέφερε πως σίγουρα ο τομέας της ποιοτικής εκπαίδευσης σε τομείς οι οποίοι είναι πλέον δυναμικοί όπως είναι η καινοτομία και η έρευνα, είναι κάτι για το οποίο ως Πάφος σχεδιάζουν γύρω από αυτό να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα και επιχειρήσεων και εκπαίδευσης για να καταστεί η Πάφος ένα περιφερειακό κέντρο έρευνας και καινοτομίας και επιχειρηματικής και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Εξηγήσαμε και παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, συνέχισε, το όραμα που υπάρχει και τους στόχος που υπάρχουν ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων τον προσεχή Σεπτέμβριο με το πρώτο μεταπτυχιακό MBA, με στόχευση και σαφή προσανατολισμό στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα. Πρόσθεσε ακόμη πως ανακοίνωσε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι στις 4 Ιουνίου αξιολογείται το δεύτερο μεταπτυχιακό στο smart water management και θέλουν να πιστεύουν ότι θα φέρει κοντά Άραβες, Ισραηλινούς, Ελληνοκύπριους γιατί είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής μας, συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, υπάρχει μια τεχνογνωσία στο Ισραήλ πολύ προηγμένη και διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσουν γύρω από αυτή την τεχνογνωσία και αυτή την γνώση που υπάρχει να φέρουν κοντά από όλη την περιοχή και να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την μεγάλη πρόκληση που τις επόμενες δεκαετίες θα είναι ακόμη πιο έντονη, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top