Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Αβέρωφ: Χρειάζεται υπευθυνότητα έναντι του ανέξοδου και ανεύθυνου λαϊκισμού

19.05.2021
12:07
Πολιτική

Την εκτίμηση ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία για τη λύση οποιουδήποτε θέματος εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού, όπως είπε, αποφάσεις που είναι αποτέλεσμα συναισθηματισμού και αντίδρασης της στιγμής «κοστίζουν» σε τοπικές κοινωνίες αλλά και στη χώρα». Είπε ακόμη ότι «χρειαζόμαστε υπευθυνότητα έναντι του ανέξοδου και ανεύθυνου λαϊκισμού».

 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αναφοράς, στο Παραλίμνι, ο κ. Νεοφύτου είπε πως "τη μάχη της πανδημίας την κερδίσαμε και συγχαρητήρια στο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, τους επιδημιολόγους και όσους έδιναν καθημερινά τη μάχη. Μας έδωσε όμως την ευκαιρία η πανδημία, ν’ αναπτύξουμε τις υποδομές μας στον τομέα της υγείας" αφού όπως εξήγησε "στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι «γίνεται επέκταση για να γίνει μια ειδική πτέρυγα για την πανδημία».  
 
Πρόσθεσε ότι "στο Ταμείο Ανάκαμψης για την Κύπρο του αύριο, πάνω από 75 εκατομμύρια θα δοθούν επιπρόσθετα από τα κονδύλια για το ΓεΣΥ και τον ΟΑΥ και από τον ΟΚΥπΥ, για βελτίωση των υποδομών στον τομέα της υγείας. Είμαι αισιόδοξος για τη χώρα μας, ξέρουμε να κερδίζουμε μάχες και κερδίσαμε μία μάχη συγκρινόμενη με όλο τον κόσμο και με την Ευρώπη» είπε. Σημείωσε πως «η χώρα μας είναι μία από τις καλύτερες χώρες στην διαχείριση της πανδημίας πανευρωπαϊκά και παγκόσμια».
 
Πρέπει, συνέχισε «να νοιώθει περηφάνια ο Κύπριος πολίτης. Είμαστε έτοιμοι με τα μανίκια πάνω να ξανακερδίσουμε ακόμα μία δύσκολη μάχη, την μάχη της οικονομίας. Όμως υπάρχει ένας κίνδυνος γιατί υπάρχει διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές» είπε και πρόσθεσε πως «χρειαζόμαστε σοβαρότητα και σταθερό πυλώνα για την αξιοπιστία της χώρας. Χρειαζόμαστε υπευθυνότητα έναντι του ανέξοδου και ανεύθυνου λαϊκισμού».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμα ότι «χρειαζόμαστε μια Βουλή που να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, όχι μια Βουλή της άρνησης που θα λειτουργεί ως 'αντρόσιη'» όπως είπε χαρακτηριστικά «στην πρόοδο του τόπου».  
 
Ο κ. Νεοφύτου έδωσε παράδειγμα το γεγονός πως «όταν πρωτο-ακούστηκε ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς θα ήταν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τόσο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου όσο και εγώ προσωπικά, γίναμε δέκτες από απλό κόσμο που θεωρούσε ότι αυτό θα είναι εναντίον της περιοχής. Ευχαριστώ τον Δήμο Παραλιμνίου που έδειξε κατανόηση και μετά από ένα χρόνο αποδεικνύεται ότι αυτό που η τοπική κοινωνία νόμιζε ότι θα έβλαπτε τα συμφέροντα της περιοχής, έχει μετατραπεί ως ένα θετικό όπλο, στην επανεκκίνηση της οικονομίας».
 
Έστειλε επίσης το μήνυμα στην κοινωνία «να μην παρασυρόμαστε από συναισθηματισμούς, από αντιδράσεις της στιγμής. Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία για οποιοδήποτε θέμα, αποφάσεις ως αποτέλεσμα συναισθηματισμού και αντίδρασης της στιγμής κοστίζουν και σε τοπικές κοινωνίες, κοστίζουν και στη χώρα» είπε και σημείωσε «σοβαρότητα σε όλα τα θέματα».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης είπε πως «είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι γιατί το Νοσοκομείο Αναφοράς σε δύο εβδομάδες αποκτά ακόμα 40 κλίνες, μια δαπάνη του κράτους ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μια μονάδα 40 κλινών αποκλειστικά για κορωνοϊό για τα επόμενα 2, 3 ή 4 χρόνια για όσο διάστημα δηλαδή θα διαρκέσει η πανδημία».
 
Πρόσθεσε ότι «το υπόλοιπο Νοσοκομείο μπαίνει πολύ σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, αφού αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Ενώ ορισμένοι θεωρούσαν ότι το Νοσοκομείο Αμμοχώστου δεν θα τα κατάφερνε, εντούτοις τα κατάφερε περίφημα τόσο από επιστημονικής και ιατρικής πλευράς, όσο και από πλευράς κατοχύρωσης των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Χαρακτήρισε την επέκταση του Νοσοκομείου «ένα πολύ-πολύ δυνατό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε.  Όταν οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί ρωτούν πώς χειριζόμαστε την πανδημία, και τους λέμε ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς είναι πέντε μόλις λεπτά μακριά από τον τόπο διαμονής των πελατών τους» το θέμα είπε «κλείνει και αποτελεί ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα όσον αφορά την προσέλκυση τουρισμού».
 
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ευχαρίστησε επίσης «την Kυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη επειδή είναι η πρώτη Kυβέρνηση που εδώ και 47 χρόνια αναγνώρισε την επαρχιακή υπόσταση αυτών των χώρων με όλα τα δικαιώματα που έχουμε και τους ευχαριστούμε θερμά. Χωρίς αυτούς πιθανόν να ήμασταν στο λήθαργο που ήμασταν πριν δέκα χρόνια».
 
Εξάλλου η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς Αμαλία Χατζηγιάννη ανέφερε πως «η πληρότητα του Νοσοκομείου μειώθηκε στο 33% και η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών σαφώς οφείλεται πλέον στους εμβολιασμούς. Όλος ο κόσμος πρέπει να τρέξει στα πλησιέστερα Εμβολιαστικά Κέντρα για να εμβολιαστεί ώστε να περισώσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας, να σώσουμε τους δίπλα μας και να επανέλθει επιτέλους ο κόσμος στην κανονικότητα του».
 
Πρόσθεσε πως «το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου αλλά και η επαρχία έχει κάνει υπεράνθρωπες θυσίες τους τελευταίους 14 μήνες, αναμένοντας να δικαιωθεί». «Η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου ήταν όνειρο ζωής για μένα» είπε και εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και στον Υπουργό Υγείας «για αυτό το θείο δώρο που προσφέρει στην επαρχία μας».
 
Σημείωσε επίσης ότι «με την επέκταση του Νοσοκομείου απελευθερώνονται οι υπόλοιποι όροφοι για να φιλοξενούν όλους τους υπόλοιπους ασθενείς. Οι θυσίες όλων μας επέδωσαν και είμαι ικανοποιημένη γι αυτό το έργο που θα καρπωθεί όλη η επαρχία Αμμοχώστου».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «την στελέχωση του Νοσοκομείου την κερδίσαμε με πολλούς κόπους και τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου βρίσκονταν συνεχώς δίπλα μας και μας υποστήριξαν».
 
Ανέφερε επίσης πως «το τελευταίο έτος έχουμε κερδίσει 27 νέους γιατρούς, αφού παρά τη φυγή των γιατρών αυτοί αντικαταστάθηκαν υπέρ του δέοντος, ενώ με την επέκταση του κτιρίου θα μπορούν να αναπτυχθούν νέες ειδικότητες που δεν υπήρξαν ποτέ στην επαρχία Αμμοχώστου. Υπάρχει ακόμα πλάνο να φέρουμε και ιατρικό τουρισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ