ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ιδού οι επόμενες χαλαρώσεις - Πώς περνάμε στην 3η φάση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ιδού οι επόμενες χαλαρώσεις - Πώς περνάμε στην 3η φάση

Έντονες είναι πλέον οι διεργασίες της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά την επόμενη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων και άρσης των περιορισμών. 

Η κατάσταση φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο με τους δείκτες να βρίσκονται σε καθοδική τάση, γεγονός που επιτρέπει την επαναλειτουργία κλάδων και τομέων σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Η κατάργηση του SafePass στους εξωτερικούς χώρους, η απαλοιφή της αποστολής μυνημάτων για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις στο 8998 αλλά και η μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 12 τα μεσάνυχτα έχουν ήδη δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας εν όψει του καλοκαιριού. 

Αρκετές επιχειρήσεις αλλά και υπηρεσίες που βρίσκονταν για αρκετό καιρό στον 'πάγο' επιστρέφουν δειλά-δειλά ανοίγοντας τις πόρτες τους και ευελπιστούν να αποσβέσουν -έστω- μέρος της χασούρας που δημιουργήθηκε τους τελευταίους 14 μήνες. 

Η μετακίνηση πλέον των πολιτών σε διάφορους χώρους -εξαιρουμένων των κλειστών- γίνεται με πολύ λιγότερους περιορισμούς και μέτρα αυτοπροστασίας και όσο εξελίσσεται με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς το εμβολιαστικό πλάνο, τόσο η αποκλιμάκωση θα μεγαλώνει. 

Η πρόθεση της επιδημιολογικής ομάδας αφορά πρωτίστως την κατάργηση του κέρφιου (απαγόρευση κυκλοφορίας) αφού κάτι τέτοιο θα έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Αποτελεί πιθανότατα και πρόθεση της Κυβέρνησης αφού αφενός η εικόνα δείχνει να έχει βελτιωθεί σε σημείο που επιτρέπει αυτή τη διευκόλυνση και αφετέρου η οριστική κατάργηση του θα επιδράσει θετικά σε τουρισμό, εστίαση, νυχτερινά κέντρα αλλά και την ταλαιπωρημένη ψυχολογία του κόσμου. 

Αύξηση αναμένεται και στο πλαφόν του αριθμού παρευρισκομένων σε συναθροίσεις ή υποστατικά ενώ οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων θα μειωθούν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν ακόμη περισσότερα άτομα σε χώρους, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για εκδηλώσεις όπως οι γαμήλιες δεξιώσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, θέατρα και συναυλίες. 

Συζήτηση γίνεται γύρω από την κατάργηση και της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αφού φαίνεται και στις ΗΠΑ -μετά από συστάσεις του CDC- πως τουλάχιστον όσον αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί, δίνεται η δυνατότητα να διακινούνται χωρίς μάσκες αλλά και χωρίς την τήρηση αποστάσεων. Κάτι τέτοιο -έαν και εφόσον υιοθετηθεί- δίνει την ευκαιρία για ακόμη κοντινότερη επάνοδο στην κανονικότητα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE