ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα

Το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα

Από τις 4 Ιουνίου θα αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα για τον τουρισμό και τις αφίξεις τουριστών, δήλωσε σήμερα ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ λέγοντας πως όσοι θα φτάνουν στο ψευδοκράτος από χώρες στην πράσινη κατηγορία θα μπορούν να διακινούνται χωρίς καραντίνα με διπλό αρνητικό PCR. 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ουστέλ μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Τ πρόσθεσε ότι οι Τ/κ φοιτητές που θα επιστρέφουν από την Βρετανία θα μπορούν να κάνουν την καραντίνα στο σπίτι τους.
 
Εάν δεν υπάρξει αύξηση στον αριθμό των περιστατικών Covid 19, ανέφερε, τότε σχεδιάζουν εντός Ιουλίου να μπορούν να δέχονται και άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, με αρνητικό PCR.
 
Νωρίτερα ο «υφυπουργός τουρισμού», Σερχάν Ακτούτς είχε ανακοινώσει ότι από τις 4 Ιουνίου θ’ αυξηθούν και οι δρομολογημένες πτήσεις, λέγοντας πως αύριο θα ανακοινωθεί η κατηγοριοποίηση των χωρών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι γίνονται διεργασίες ώστε και όσοι φτάνουν στα κατεχόμενα από την Τουρκία, στην επιστροφή τους να μην χρειάζεται να ξανακάνουν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, αφού η «βόρεια Κύπρος» - όπως αναφέρθηκε στα κατεχόμενα - θεωρείται ασφαλής «χώρα».
 
Ο κ. Ακτούτς είπε ότι φέτος αναμένουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από την Τουρκία, την Βρετάνια αλλά και το Ισραήλ. Προσδοκίες έχουν και από την τουριστική αγορά της Γερμανίας και της Ρωσίας. Τουρίστες από αυτές τις χώρες, ανέφερε, μπορούν να έρθουν στα κατεχόμενα μέσω της Τουρκίας αλλά και των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου (της Δημοκρατίας).
 
Στο μεταξύ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Τ/κ που διαμένουν στην Βρετανία συνεχίζεται η εκστρατεία συλλογής υπογραφών για απευθείας πτήσεις από την Αγγλία στα κατεχόμενα. Η εκστρατεία φαίνεται να έχει συλλέξει μέχρι στιγμής πάνω από 12.500 υπογραφές. Ο υπεύθυνος της καμπάνιας κ. Κανιζί είπε ότι ένα από τα επιχειρήματα είναι πως λόγω και της πανδημίας, οι απευθείας πτήσεις είναι πιο ασφαλείς.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top