Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

SKY express: Αναβάθμιση στόλου με το 5ο “πράσινο” υπερσύγχρονο Airbus Α320neo!

02.06.2021
14:54
Δελτία Τύπου

Η SKY express διαθέτει πλέον τον πιο «πράσινο» και περιβαλλοντικά φιλικό στόλο συνολικά στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται και η άφιξη του 6ου αεροσκά-φους

Το 5ο αεροσκάφος το οποίο θα εξυπηρετεί και το δρομολόγιο Αθήνα - Λάρνακα έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική του ταχύτερα αναπτυσσόμενου ελληνικού αερομεταφορέα σε επίπεδο στόλου και ταξιδιωτικής εμπειρίας.

SKY express Green fleet
Τα έξι Airbus A320neo της SKY express αποτελούν τα δημοφιλέστερα αεροσκάφη στην κατη-γορία τους. Διακρίνονται για τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά τους, αφού κα-ταναλώνουν λιγότερο καύσιμο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα Airbus προηγούμενης γενιάς.
Η βέλτιστη αεροδυναμική τους και oι πρωτοποριακοί κινητήρες που έχει επιλέξει η εταιρεία, αποτελούν συνδυασμό που εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, λιγότερο θόρυβο, χα-μηλότερη κατανάλωση καυσίμου και άρα μεγαλύτερη αυτονομία.
Τα Α320neo, τα οποία εξοπλίζονται με κινητήρες CFM Leap 1A, έχουν 15% χαμηλότερη κατα-νάλωση από άλλες εκδόσεις του ιδίου αεροσκάφους, ενώ παρουσιάζουν αυξημένη εμβέλεια κατά περίπου 700 χλμ. Ταυτόχρονα, έχουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άν-θρακα και μονοξειδίου του αζώτου.
Τον “πράσινο” στόλο της SKY express συμπληρώνουν τα υπόλοιπα 10 αεροσκάφη τύπου ATR. Συγκεκριμένα, έχουν χαρακτηριστεί ως ο πιο οικολογικός στόλος ελικοφόρων αεροσκαφών της εγχώριας αγοράς με έως 18% μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Νέα ταξιδιωτική εμπειρία
Η SKY express ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις του επιβατικού κοινού αρχής γενο-μένης από την τρέχουσα και ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα τουριστική περίοδο. Οι ταξιδιώτες, εκτός από τα “πράσινα” αεροσκάφη, έχουν στη διάθεσή τους προσιτούς και άκρως ανταγω-νιστικούς ναύλους, προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και ευέλικτες επιλογές ταξιδιού.
Σήμερα το πτητικό έργο της SKY express εκτείνεται σε 43 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς και διαρκώς ενισχύεται με νέα δρομολόγια.
Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγεί-ας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής “CarePlane”.

Στρατηγική συμφωνία
Με την παραλαβή του 5ου αεροσκάφους, επισφραγίζεται η στρατηγική συμφωνία με την Griffin Global Asset Management, μια από τις μεγαλύτερες και πιο πρωτοποριακές εταιρείες παροχής ευέλικτων λύσεων για αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.
Όπως τονίζει ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος ΔΣ SKY express “συνδυάζουμε κορυ-φαία ταξιδιωτική εμπειρία, κορυφαία τεχνολογία και κορυφαία προστασία του περιβάλλοντος. Πλέον έχουμε στη διάθεσή μας το 5ο υπερσύγχρονο αεροσκάφος και μαζί με αυτό έναν δυνατό συνεργάτη, την Griffin Global Asset Management. Είμαστε η εταιρεία με τον πιο σύγχρονο και “πράσινο” στόλο επί του συνόλου των αεροσκαφών μας. Η εμπιστοσύνη των πελατών μας μας επιτρέπει να κερδίζουμε καθημερινά μερίδιο στην αγορά μας και στις προτιμήσεις τους”.
Την ικανοποίηση για τη στρατηγική συνεργασία με την SKY express εκφράζει σε δή-λωσή του και ο Πρόεδρος της Griffin κ. Marc Baer “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από τη συνεργασία μας με την SKY express, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εται-ρεία. Η κορυφαία τεχνολογία του Airbus A320N ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της εταιρείας και των ανθρώπων της. Οι σταθεροί οικονομικοί δείκτες και τα υψηλά δεδομένα βιωσιμότητάς του, εξασφαλίζουν μια επαναστατική επιλογή, η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στα ζητούμενα των ταξιδιωτών.”

Σχετικά με την Griffin Global Asset Management
Η Griffin δραστηριοποιείται στη μίσθωση εμπορικών αεροσκαφών και τις εναλλακτικές υπη-ρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (alternative asset management) με γραφεία στο Δουβλίνο, Ιρλανδία και στο Λος Άντελες, ΗΠΑ. Την ομάδα της στελεχώνουν έμπειροι επαγγελ-ματίες στο χώρο των αερομεταφορών οι οποίοι συνεργάζονται στενά με αεροπορικές εται-ρείες, εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών (OEM’s) και επενδυτές με στόχο την παροχή προ-σαρμοσμένων λύσεων στόλου και καινοτόμων χρηματοδοτικών προϊόντων σε αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερα στο www.griffingam.ie και www.griffingam.com.

Σχετικά με την SKY express
Η SKY express, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, αλλάζει το τοπίο στο χώρο των αερομεταφορών. Διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο στο εσωτερικό της χώ-ρας και εισέρχεται στις διεθνείς πτήσεις καλύπτοντας συνολικά 43 προορισμούς. Έχει συνά-ψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.
Η SKY express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου. Έναν ισχυρό και δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Ομίλου καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την SKY express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης, με την Skyserv, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώ-ρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες. Σημαντική είναι η παρουσία του Ομίλου στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.

Πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις και τις υπηρεσίες της SKY express:
W: www.skyexpress.gr - E: commercial@skyexpress.gr
FB: https://www.facebook.com/SkyExpressAirlinesGreece
IG: https://www.instagram.com/skyexpressgreece/?hl=en
LI: https://www.linkedin.com/company/sky-express-airlines/?originalSubdomain=gr