Νέα οδηγία από EASA για την αποφυγή εναέριου χώρου Λευκορωσίας

Νέα οδηγία από EASA για την αποφυγή εναέριου χώρου Λευκορωσίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αναβάθμισε σήμερα την προειδοποίηση ασφαλείας για τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, καλώντας τις 31 χώρες μέλη του, κυρίως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δώσουν οδηγίες προς τις αεροπορικές τους εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις επάνω από την Λευκορωσία, έπειτα από τον εξαναγκασμό σε προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair.


Ο EASA, ο οποίος έχει την εποπτεία της ασφάλειας των αερομεταφορών, αλλά όχι και την εξουσία να εκδίδει απευθείας απαγόρευση, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα σύσταση προς τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά ανανέωσε αυτήν την σύσταση σήμερα με νέα οδηγία, αυτήν την φορά προς τις κυβερνήσεις. 

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE