ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εκκλησίες, ταβέρνες και γάμοι - Νέες διευκολύνσεις, μένει το SafePass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εκκλησίες, ταβέρνες και γάμοι - Νέες διευκολύνσεις, μένει το SafePass

Παρά τη μικρή άνοδο που παρατηρήθηκε στη χθεσινή καθιερωμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τα ημερήσια θετικά περιστατικά της νόσου Covid-19 η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας συνεχίζει να θεωρείται εξαιρετικά βελτιωμένη. 

Η μεγάλη μερίδα του κόσμου δείχνει να επανέρχεται σιγά-σιγά με σταθερά βήματα σε μία κανονικότητα με τις χαλαρώσεις να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από πλευράς Κυβέρνησης. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη 10 Ιουνίου η χώρα μας μπαίνει σε μία εντελώς καινούρια φάση, αφού τα μέτρα αποκλιμάκωσης που θα ισχύσουν μας φέρνουν σε ότι πιο κοντινό στην -προ πανδημίας- εποχή. 

Σημαντικό ρόλο ή μάλλον... 'γαλλικό κλειδί' στο unlock αποτελεί φυσικά η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το 'κέρφιου' όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, μας συνοδεύει από την έναρξη της πανδημίας αποτελώντας -μαζί με τα μηνύματα για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις στο 8998- ένα από τα πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα. Η αφαίρεση του λοιπόν από την ημερήσια διάταξη δημιουργεί αυτόματα ένα ντόμινο αλυσιδωτών αντιδράσεων. 

Η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρξει πρώτα η απαλοιφή του κέρφιου αφού κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις ώρες λειτουργίας του. Μαζί όμως με αυτό δίνεται η δυνατότητα να 'ανακουφιστεί' παράλληλα και η ταλαιπωρημένη ψυχολογία του κόσμου, που είναι πλέον σαφές ότι έχει κουραστεί από τους συνεχείς περιορισμούς. 

Ο τουρισμός χρειαζόταν την έξτρα ώθηση, αφού όσο λιγότερα μέτρα υπάρχουν, τόσο ευκολότερο είναι για ένα υποψήφιο τουρίστα να επιλέξει τη χώρα μας σαν ταξιδιωτικό προορισμό βάζοντας παράλληλα... 'λάδι' στη μηχανή της οικονομίας. 

Χώροι εστίασης, εκκλησίες αλλά ακόμη και τομείς του πολιτισμού παίρνουν πλέον ζωή αφού δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενηθεί αυξημένος αριθμός ατόμων και στους εσωτερικούς χώρους ενώ την τιμητική τους αναμένεται να έχουν γαμήλιες δεξιώσεις και βαπτίσεις. 

Υπενθυμίζεται παρ'όλα αυτά πως για να εισέλθουμε σε οποιοδήποτε δημόσιο εσωτερικό χώρο, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες -ηλικίας 12 ετών και άνω- θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το περιβόητο SafePass -το οποίο εντός των ημερών αναμένεται να αντικατασταθεί από ψηφιακό πιστοποιητικό- ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top