ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσική στήριξη στο Κυπριακό – Έτοιμη δηλώνει η χώρα και στέλνει ηχηρό μήνυμα

Ρωσική στήριξη στο Κυπριακό – Έτοιμη δηλώνει η χώρα και στέλνει ηχηρό μήνυμα

Ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ της λύσης του Κυπριακού, θέτοντας εαυτόν της στη διάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ΗΕ, για συνεργασία η Ρωσία, υπό τον όρο όμως ότι δεν θα υπάρξουν τεχνητά χρονοδιαγράμματα, η προδιαγεγραμμένες λύσεις στη νέα προσπάθεια που γίνεται στο Κυπριακό.

Ένας ισχυρός σύμμαχος στο Κυπριακό, επιχειρεί να ωθήσει περισσότερο την νέα προσπάθεια για λύση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την εκλογή Ακκιντζί στα κατεχόμενα, υπό μία προϋπόθεση που ενισχύει την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Tass, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την ετοιμότητα της χώρας της να συνεργαστεί με το Συμβούλιο Ασφαλείας και τα Ηνωμένα Έθνη για να εξασφαλιστεί η πρόοδος στις συνομιλίες, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι θεωρεί απαράδεκτες τις  όποιες προσπάθειες τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων ή προδιαγεγραμμένων λύσεων.

Η κυρία Ζαχάροβα, μιλώντας για τη πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, την επανέναρξη των συνομιλιών και το νέο προγραμματισμένο ραντεβού τον δύο ηγετών στις 15 Μαΐου, ανέφερε ότι επαινείται αυτό το βήμα και οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσπαθήσουν ούτως ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση του προβλήματος στη βάση των αντίστοιχων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία ευνοϊκών εξωτερικών συνθηκών για την επίτευξη προόδου στις συνομιλίες», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου,  προσθέτοντας πως μια αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη συμβιβαστική λύση, μπορεί να συμφωνηθεί μόνο μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top