Σκληρό πόκερ για την Προεδρία της Βουλής – Όλα τα κόμματα θεωρούν ότι έχουν τους άσσους στο μανίκι

Σκληρό πόκερ για την Προεδρία της Βουλής – Όλα τα κόμματα θεωρούν ότι έχουν τους άσσους στο μανίκι

Τα κόμματα επιδίδονται σε ένα ανελέητο «πόκερ» προκειμένου να οδηγήσουν τον «αντίπαλο» στο δικό τους παιχνίδι και την ψήφιση του υποψηφίου τους για την προεδρία της Βουλής.

Στο παιχνίδι μπήκε χθες και επίσημε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος αλλά και ο Γ.Γ. του ΑΚΛΕ, Άντρος Κυπριανού.


Με του υποψήφιους για την προεδρία της Βουλής να είναι μέχρι στιγμής πέντε - Αννίτα Δημητρίου από τον ΔΗΣΥ, Άντρος Κυπριανού από το ΑΚΕΛ, Νικόλας Παπαδόπουλος από το ΔΗΚΟ, Χρίστος Χρίστου από το ΕΛΑΜ και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου από του Κίνημα Οικολόγων – άγνωστο παραμένει τι θα πράξει από μεριάς της η ΕΔΕΚ, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα ενώ θα έχει επαφές με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Την ίδια στιγμή ούτε η ΔΗ.ΠΑ, με τον Μάριο Κάρογιαν να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι αυτοσκοπός η διεκδίκηση της Προεδρίας από τον ίδιο, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου.


Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής δεν θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία.
Η ΔΗ.ΠΑ φαίνεται να έχει το ρυθμιστικό ρόλο στην όλη διαδικασία δεδομένου ότι και η ίδια δεν θα κατέλθει με δικό της υποψήφιο εν τέλη – γιατί όλο εκπλήξεις είναι τον τελευταίο καιρό όλο τα κόμματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE